INDUSTRI

Hydro utvider kinesisk pressverk

UTVIDES: Dette er Hydros anlegg i Suzhou i Kina. Her skal det installeres to nye ekstruderingspresser for å møte etterspørselen i et stort og voksende marked.
UTVIDES: Dette er Hydros anlegg i Suzhou i Kina. Her skal det installeres to nye ekstruderingspresser for å møte etterspørselen i et stort og voksende marked. Bilde: Hydro
Kjetil Malkenes Hovland
18. jan. 2011 - 15:32

Hydro utvider nå produksjonen ved sitt pressverk i Kina og skal ansette over 300 personer innen 2012.

Nyheten kommer en måned etter at selskapet bestemte seg for å legge ned pressverket på Karmøy på grunn av manglende etterspørsel i Europa.

Produksjonen ved den første av to nye presser i Kina begynner i midten av 2012, omtrent samtidig som produksjonen fases ut på Karmøy.

Les også: Hydro legger ned på Karmøy

Hydro Karmøy
315 millioner kroner KINA VOKSER: Mens Hydro legger ned pressverket her på Karmøy, bygger de opp pressverket sitt i Kina. Der vokser markedet, mens Europa har falt. TOR ALVSEIKE

315 millioner kroner

Hydros anlegg ligger i Suzhou, to timers kjøring vest for Shanghai. Selskapet betaler 315 millioner kroner for to presser, inkludert installasjon, bygging, konstruksjon og utstyr.

Suzhou ligger ved elven Yangtze hvor 25 prosent av verdensmarkedet for ekstruderte produkter også finnes. Ekstrudering er en prosess hvor man bearbeider og formgir metaller eller plast.

Markedet i Kina er totalt på over åtte millioner tonn, ifølge Hydro. Det er tre ganger det europeiske markedet, og Hydro forventer fortsatt vekst.

Leverer til bygg

En av de nye pressene skal drive med overflatebehandling av produkter til byggsektoren. Den andre skal lage deler til varmevekslere som brukes innen ventilasjon, luftavkjøling og oppvarming.

– Trenden i bransjen er å skifte ut kobber med aluminium i varmeveksler-applikasjoner, og vi har et tilbud som kundene synes er både konkurransedyktig og attraktivt, sier Hans-Joachim Kock, leder av forretningsområdet Ekstruderte Produkter i Hydro, i en pressemelding.

– Må være i Kina

Hydro har rundt 260 ansatte i Suzhou Industrial Park. De leverer utstyr til bilindustrien og til varmevekslere i andre bransjer, og har holdt til her siden 2005. Pressverket vil øke antallet ansatte til 600.

– Flere av våre kunder flytter virksomheten sin hit eller til Kinas naboland, og de forventer å få samme gode service fra lokale leverandører. Vi må være til stede her, sier Kock.

Les mer om: