INDUSTRI

Hydro tar grep for å øke produksjonen

VIL ØKE: Hydros konserndirektør for bauksitt og alumina, Johnny Undeli, er sikker på at Hydros produksjon i Brasil vil øke.
VIL ØKE: Hydros konserndirektør for bauksitt og alumina, Johnny Undeli, er sikker på at Hydros produksjon i Brasil vil øke. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
29. apr. 2011 - 12:25

I dag la Hydro fram resultatet for 1. kvartal, og det viste en nedgang i Hydros produksjon i Brasil som selskapet nylig overtok.

I første kvartal i år var aluminaproduksjonen 1.336.000 tonn. Det var en nedgang fra 1.448.000 tonn kvartalet før. I første, andre og tredje kvartal i fjor var aluminiaproduksjonen henholdsvis 1.394.000, 1.521.000 og 1.442.000 tonn.

Bauxittproduksjonen var i første kvartal i år 1.720.000 tonn, ned fra hele 2.017.000 tonn i siste kvartal i fjor. I første, andre og tredje kvartal 2010 var produksjonen henholdsvis 1.745.000, 1.845.000 og 1.918.000 tonn.

Les også:

– Som forventet

Hydros konserndirektør for bauksitt og alumina, Johnny Undeli, er ikke bekymret, og er sikker på at produksjonen vil gå opp.

– Vi har bauxittgruver og raffinerier som er de beste i verden, koblet sammen med en rørledning som er en effektiv transportmetode. Dette gir en fantastisk mulighet, sier han.

– Nå har vi vært i førersetet i åtte uker, etter at vi sluttførte avtalen om å overta Vales aluminiumvirksomhet 28. februar. Produksjonsnivået er det samme som vi så gjennom fjoråret, så dette er forventet, sier Undeli til Teknisk Ukeblad.

Produksjonen skal opp

Nå skal imidlertid produksjonen opp.

– Vi tar med det beste av Hydros kultur når det gjelder produksjonssystemer og erfaring fra å drifte prosessanlegg. Sammen med en profesjonell organisasjon i Brasil skal vi løfte oss videre framover. Vi ser en positiv trend i april, og vi forventer at den fortsetter. Men vi trenger et par år for å komme oss opp på den kapasiteten som anleggene er designet for, sier Undeli.

Designkapasiteten for Paragominas og Alunorte er henholdsvis 9,9 og 6,3 millioner tonn per år.

Les også: Gode priser løfter Hydro

Mer orden

Her er helse, sikkerhet og miljø viktige stikkord.

– Og vi har tro på å bygge relasjoner, ikke bare med de ansatte, men også med lokalbefolkningen. I tillegg kan vi bidra med benchmark, som skaper robusthet, mer rigiditet, mer orden, og mer struktur, sier Undeli.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.