INDUSTRI

Hydro smelter i Taiwan

PRESSBOLT: Famco skal produsere 75 000 onn pressbolt i året.
PRESSBOLT: Famco skal produsere 75 000 onn pressbolt i året. Bilde: Hydro
Anders J. Steensen
13. mars 2008 - 13:35

Investeringen vil styrke Hydros posisjon på det asiatiske markedet.Hydro samarbeider med et selskap som har jobbet med Hydro i lengre tid, blant annet som Hydros agent i Taiwan.

Kapp og omsmelt

– Vi baserer oss på å smelte om primærmetall i lokale markeder der hvor det er mulig. Det gjør det også mulig å få tilbake avkapp fra annen produksjon lokalt for å utnytte mest mulig aluminium, forklarer informasjonssjef Halvor Molland.Dekkes hittil fra Australia

Landet er det tredje største markedet for pressbolt i Asia, med en årlig markedsomsetning på omtrent 400.000 tonn. Det er forventet at markedet vil vokse.

I dag selger Hydro Aluminium til dette markedet fra selskapets fabrikk Australia, henholdsvis i Kurri Kurri, og det deleide metallverket i Tomago.Skal øke i Asia

Hydro skal ekspandere videre på det asiatiske markedet de kommende årene, og aluminiumfabrikken Qatalum, som er under konstruksjon i Qatar, vil understøtte denne vekststrategien.

Hydro skal markedsføre og selge hele den årlige produksjonen på 585.000 tonn primæraluminium fra metallverket. Produksjonen ved fabrikken skal starte i slutten av 2009, og det er ventet at anlegget skal nå full produksjonskapasitet i midten av 2010.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.