INDUSTRI

Høyre sier nei til månelanding

- Høyre mener at renseprosjektet nå må inkludere andre renseteknologier enn rensing basert på aminer, sier Høyres Nikolai Astrup.
- Høyre mener at renseprosjektet nå må inkludere andre renseteknologier enn rensing basert på aminer, sier Høyres Nikolai Astrup. Bilde: DONG Energy
25. nov. 2010 - 08:02

Årsaken er de høye kostnadene og teknologiske utfordringene.

Fullskala viktigst

Dermed er Høyre og Fremskrittspartiet enige om at rensing av gasskraftverk best kan gjennomføres på et annet sted enn Mongstad, skriver Bergens Tidende.

– Byggingen av et fullskala anlegg for fangst av CO2 fra gasskraftverk bør starte fra bunnen av, fortrinnsvis et annet sted enn på Mongstad. Det må være viktigere for verden og Norge at det bygges et fullskala renseanlegg, enn at det ligger akkurat på Mongstad, sier Høyres energi- og miljøpolitiske talsmann, Nikolai Astrup til Bergens Tidende.

Vil ha flere teknologier

Det fører til ny tvil om den rød-grønne regjeringens prestisjeprosjekt, den såkalte månelandingen på Mongstad, noen gang vil bli realisert. Tidsplanen slik den er i dag forutsetter investeringsbeslutning etter neste stortingsvalg i 2013.

Både Høyre og Frp vil fullføre byggingen av testsenteret på Mongstad.

– Høyre mener at renseprosjektet nå må inkludere andre renseteknologier enn rensing basert på aminer. Vi må se på nye lokaliteter, og det bør legges en åpen anbudsrunde til grunn for prosjektet, for å bergense skattebetalernes ansvar, sier Astrup. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.