INDUSTRI

Hjellegjerdes skjebne avgjøres i dag

DOMMEDAG: Fredag blir det opp til banken å avgjøre Hjellegjerdes skjebne.
DOMMEDAG: Fredag blir det opp til banken å avgjøre Hjellegjerdes skjebne. Bilde: HJELLEGJERDE
30. juli 2010 - 09:00

Møbelprodusenten Hjellegjerde er i økonomisk krise. Kassa er tom, og fredag forfaller et lån hos DnB NOR på 20 millioner kroner.

LES OGSÅ: Avviste ny eier

Trengte emisjon

Hjellegjerde forsøkte mandag å få gjennomslag for en emisjon på en ekstraordinær generalforsamling. En emisjon med Interstil AS ville sikret selskapet de 20 millionene de trengte for å overleve, men generalforsamlingen stemte imot forslaget.

Administrerende direktør Olav Inge Røyseth i Hjellegjerde
Hjellegjerde forsøkte mandag å få gjennomslag for en emisjon på en ekstraordinær generalforsamling. En emisjon med Interstil AS ville sikret selskapet de 20 millionene de trengte for å overleve, men generalforsamlingen stemte imot forslaget. SELGER: Adm.dir. Olav Inge Røyset har allerede begynt å selge sine aksjer i Hjellegjerde. Unspecified

– Det var styrets plikt overfor kreditorer, leverandører og ansatte å fremme forslag om en løsning som tilførte oss 20 millioner kroner denne uka. Det beløpet trengte vi for å overholde forpliktelsene overfor banken, sa styreleder Lars Buer i Hjellegjerde til NTB tirsdag.

LES OGSÅ: Krise i Hjellegjerde

Ingen alternativer

Møbelprodusenten hadde etter mandagens generalforsamling ingen klare alternativ til å løse det umiddelbare behovet for ny egenkapital. Nå er det opp til Norges største bank å avgjøre Hjellegjerdes skjebne.

I mellomtiden kan det se ut som selskapets administrerende direktør Olav Inge Røyset er i ferd med å kaste kortene. Tirsdag solgte han en større aksjepost i selskapet for 34 øre per aksje. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.