INDUSTRI

Hedres av kongen

Tore Stensvold
12. okt. 2011 - 15:47

Den nypensjonerte fagsjefen fikk overrakt medaljen og diplom av administrerende direktør Stein Lier-Hansen under en middag denne uken.

Fagernes får medaljen for "fortjenstfull innsats i samfunnet", som det heter i tildelingsstatuttene. Det poengterte også Lier-Hansen.

– Det er ingen tvil om at du har lagt ned et særlig fortjenstfullt arbeid over lengre tid, din innsats ligger betydelig over det normale, sa Lier-Hansen. Fagernes har arbeidet mer enn 40 år i industriorganisasjonenes tjeneste, de siste fem årene som fagsjef i Norsk Industri.Klimaforhandler

Ronald Fagernes er utdannet sosialøkonom og begynte karrieren i Skogindustriens Økonomiske Institutt og senere i flere av industriens organisasjoner. Han har vært spesielt opptatt av industriens rammebetingelser og internasjonale forhold.

Han var også med på de internasjonale klimaforhandlingene i Kyoto i 1997 og på Bali i 2007 på industriens vegne.Selvironi

Ifølge Norsk Industris nettsider, karakteriserte Lier-Hansen Ronald Fagernes som faglig uovertruffen og med en enorm arbeidskapasitet.

– Du er intellektuelt nysgjerrig, du er dyktig til å få folk til å samarbeide og du har i all din tid i yrkeslivet vært en viktig brobygger og lagspiller. Og så er du en person med stor grad av selvironi, – også i forhold til andre sosialøkonomer, sa Lier-Hansen i sin tale.

Ronald Fagernes vil bli invitert til audiens hos H.M. Kongen og vil da få anledning til å takke Kongen personlig for fortjenstmedaljen.

Kongens fortjenstmedalje i sølv ble innstiftet av Kong Haakon 7. i 1908.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.