INDUSTRI

Har økt med 1500 ansatte

Trond Gram
16. apr. 2010 - 14:18

En større europeisk bilprodusent har valgt Kongsberg Automotive (KA) som leverandør av girvelgere til en av sine modeller.

Kontrakten har en verdi på 40 millioner euro.

«Forbedret girfølelse»

– Produktet er en evolusjon av den girvelgeren KA leverer i Europa, og tilbyr ny teknologi som gir føreren en forbedret girfølelse, sier Claes Paulsson, salgsdirektør i KA, i en melding.

Girvelgeren er elementet som ligger mellom girspaken og girkassen. Ifølge kommunikasjonsdirektør Ronny Lie, er det et produkt selskapet har mange kunder på.

Kontrakten bidrar til å styrke KA som en global aktør i dette segmentet, og er utformet slik at girvelgerne kan produseres på flere fabrikker verden over. Ifølge nyansatt konsernsjef Hans Peter Havdal blir KA nå eneleverandør av girvelgere til denne kunden.

Ledende posisjon

– Fra 2014 til 2024 estimerer vi at KA totalt sett vil levere girvelgere til en verdi av 200 millioner euro på denne plattformen, et betydelig antall, som bekrefter vår kapasitet og ledende posisjon i dette segmentet, sier Havdal i en melding.

Kontrakten er den femte storkontrakten så langt i år.

Flere ansatte i år

– Mange bilprodusenter har vært bakpå med å lansere nye modeller, nå er det ny optimisme og introduksjon av nye modeller. Bilprodusentene jobber med mer miljøvennlige plattformer og trenger nye generasjoner, sier Lie til TU.

Under finanskrisen kuttet selskapet antallet ansatte fra 11.500 til så vidt over 8.000, men har siden økt antallet til 9.500.

– Dette er fabrikkarbeidere. Vi holder veldig igjen på faste kostnader, sier Havdal til Reuters.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.