INDUSTRI

Han skal få skikk på økonomien i Norske Skog

Audun Røneid (51) blir konserndirektør for økonomi og finans (CFO) i Norske Skog
Audun Røneid (51) blir konserndirektør for økonomi og finans (CFO) i Norske SkogBilde: Davies Yards Inc

Røneid kommer fra en tilsvarende CFO-stilling i kanadiske Davies Yards Inc.

Utfordrende

Nå tar han over i det som lett kan karakteriseres som en av landets mest utfordrende økonomisjefsjobber – i Norske Skog, som lenge har vært i dyp økonomisk krise.

– Jeg er glad for at Audun Røneid blir konserndirektør for økonomi og finans i Norske Skog. Han har solid erfaring fra både utvikling og restrukturering av internasjonal industri, og vil styrke Norske Skogs konsernledelse, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Konflikt

Røneid tar over etter Andreas Enger, som sluttet i mai som følge av uenighet med konsernsjefen. Enger skal jobbe i Norske Skog ut året med den pågående restruktureringen av Norske Skog.

Det samme blir en av nysjefens viktigste oppgaver, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie.

– I tillegg til finansstrategisk arbeid og daglige økonomidriftsoppgaver er det to viktige oppgaver Røneid får i Norske Skog: Å fortsette arbeidet med å øke lønnsomheten i selskapet og å redusere gjelda, sier Bratlie til TU.no.

– Roligere

Norske Skog har i løpet av de siste ukene solgt fabrikkene i Korea og Tsjekkia samt flere norske eiendommer for å kutte ned på lånesaldoen.

Les også: Kvitter seg med Korea

– Selv om vi nå er i en roligere finansiell situasjon enn vi var, anser vi oss ikke for ferdige med restruktureringen. Gjelda skal ytterligere ned, sier Bratlie.

Blant annet venter Norske Skog fortsatt på kjøpere til hovedkontoret Oxenøen som ble lagt ut for salg i mars.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.