OLJE OG GASS

Gudrun-kontrakt til Aker

Gudrun skal knyttes til Sleipner A-plattformen.
Gudrun skal knyttes til Sleipner A-plattformen. Bilde: Statoil
Ole K. Helgesen
14. juli 2010 - 09:41

Gudrun-feltet skal knyttes opp til Sleipner, og Aker Solutions har vunnet konkurransen om å gjøre modifikasjoner på plattformen.

Konkurranse

I første omgang innebærer avtalen modifikasjoner på Sleipner A- og Sleipner T-plattformene som del av utbyggingen av Gudrun-feltet.

– Aker Solutions er tildelt rammeavtalen etter sterk konkurranse i markedet. Rammeavtalen omfatter ingeniørarbeid, innkjøp, fabrikasjon og installasjon av utstyr. Intensjonen med rammeavtalen er å sikre at Sleipner-anleggene blir utnyttet på best mulig måte for tilknytning av nye felt i området, melder Statoil.

– Markedet har vist stor interesse og vi har hatt god konkurranse på kontrakten. Aker Solutions leverte totalt det beste tilbudet, sier Geir Bjaanes, Statoils anskaffelsesleder for Gudrun prosjektet.

Aker Solutions har mottatt en intensjonsavtale for modifikasjonsarbeid på Sleipner, hvor det første prosjektet blir tilrettelegging for tilknytting av Gudrun-feltet. Verdien er på 900 millioner kroner.– Viktig område

Sleipner skal prosessere olje og gass fra Gudrun, og i tillegg levere strøm til Gudrun-plattformen. Gassen skal prosesseres på Sleipner A før den videreføres til Sleipner T for fjerning av CO2. Gassen vil bli transportert videre til gassmarkedene fra Sleipner A.

– Sleipner-området har vært og vil fortsatt være et av de mest interessante områdene på norsk sokkel. Utbygging av Gudrun er et større feltutbyggingsprosjekt i Sleipner-området, og denne rammeavtalen vil være et viktig verktøy for effektiv gjennomføring av pågående og framtidige utbyggingsprosjekter, melder Statoil.

Stort småfelt

Gudrun-feltet er blant Statoils største utbyggingsprosjekter på norsk sokkel på rundt 127 millioner fat oljeekvivalenter.

Fra før er kontrakter for byggingen av stålunderstellet tildelt Aker Solutions, og transport og installasjon av understell og dekk tildelt Saipem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.