INDUSTRI

Gründer fikk en million

PRISGITT: Gry Cecilie Sydhagen i Metizoft  fikk gründerpris. Her omkranset av Gunn Ovesen (t.v) og Sylvia Brustad.
PRISGITT: Gry Cecilie Sydhagen i Metizoft fikk gründerpris. Her omkranset av Gunn Ovesen (t.v) og Sylvia Brustad. Bilde: NHD
Trond Gram
26. juni 2009 - 08:35

«Årets kvinnelige gründer» vant prisen foran 50 foreslåtte kandidater. Seks kvinner gikk til finalen og Gry Cecilie Sydhagen fikk prisen på en million kroner av næringsminister Sylvia Brustad, som har tatt initiativ til prisen, på torsdag.

Gry Cecilie Sydhagen har startet opp Fosnavaag-bedriften Metizoft, som lager miljøsertifisering for skip.

Betyr enormt mye

– Denne prisen betyr enormt mye for meg. Jeg har jobbet hardt for å oppnå dette og i dag blir jeg anerkjent for jobben jeg gjør, sier Sydhagen i en melding.

– Fellesnevneren for finalistene er et betydelig potensiale til vekst, både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen Ovesen.

Sammen med Brustad, administrerende direktør i SIVA Harald Kjelstad og direktør Arvid Hallèn i Forskningsrådet satt hun i hovedjuryen som tok den endelige avslutningen.

I en klasse for seg selv

I begrunnelsen uttaler juryen at Sydhagen opererer i en svært mannsdominert og tradisjonsbunnet næring.

Hun har en personlig og ukuelig optimisme, blandet med sunn realisme som vil føre henne langt.

Juryen trekker også frem bedriften Metizoft AS, og dets potensial i sin vurdering av kandidaten.

Bedriften er i en klasse for seg selv. Dette gjelder både produkt, bedriftsutvikling, mål og internasjonalisering, heter det i begrunnelsen.

De fem andre finalistene var Turid Bergersen (Acu Friend AS), Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst (Handy Size AS), Runhild Gammelsæter (Regenics AS), Vibeke Jahr (Squarehead AS) og Tine Rørvik (Norner Innovation AS ).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.