INDUSTRI

Goliat-kontrakt til ABB

Bilde: Trond Gram
Trond Gram
26. mars 2010 - 13:04

Det er nå klart at ABB får jobben med å levere komplette løsninger for elektro, automasjon, instrumentering og telekommunikasjon i forbindelse med Goliat-utbyggingen.

– Vi er veldig stolte over at ABB i Norge har blitt valgt som leverandør til nettopp Goliat-prosjektet, som er banebrytende på så mange måter, sier administrerende direktør Steffen Waal i ABB i Norge.

– Viktig kontrakt

Kontrakten har en verdi av mer enn 300 millioner kroner og gjelder leveranse til den flytende produksjons-, lagrings- og losseenhet (FPSO) som bygges av Hyundai i Sør-Korea.

– Dette er en av de virkelig store utbyggingene på norsk sokkel, og er en veldig viktig kontrakt. Det andre elementet er at de kombinerer elektroinstallasjon, telekom og automasjon i en kontrakt, noe som er bra for oss, sier Per Erik Holsten, direktør divisjon prosessautomasjon i ABB til Teknisk Ukeblad.

Han forteller at det ikke er uvanlig i FPSO-markedet, men på så store kontrakter som dette er det mindre vanlig.

Ramaskrik

Det ble mye ramaskrik da det ble kjent at ENI Norge ga kontrakten for byggingen av denne enheten, som har en estimert kontraktsverdi på cirka 6,9 milliarder kroner, til det sørkoreanske selskapet og ikke Aker Solutions.

Men nå kommer altså pengene i retur.

– Dette er en prestisjefylt kontrakt som gjør at vi får levere hele vår portefølje av utstyr og løsninger til én av de viktigste utbyggingene langs norskekysten dette tiåret, sier Waal i en melding.

Sikrer arbeidsplasser

Han forteller at kontrakten sikrer arbeidsplasser i Norge for både ABB og andre underleverandører og viser at norsk leverandørindustri er konkurransedyktig på pris og kvalitet.

Utbyggingen fører til økte investeringer i Hammerfest-området, noe som betyr at Goliat vil skape verdier for både næringsliv og samfunnet for øvrig. ABB opprettet kontor i Hammerfest i forbindelse med den omfattende Snøhvit-utbyggingen.

– Samtidig som Goliat vil kunne trekke veksler på ABBs mer enn 50-årige erfaring fra olje- og gassprosjekter over hele verden, vil vår lokale tilstedeværelse i Hammerfest bety at kunden får rask tilgang på ressurser og kompetanse, sier Waal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.