INDUSTRI

Godkjenner ballastvannsystem

Tore Stensvold
2. aug. 2010 - 13:00
Vis mer

Siste etappe på vei mot endelig godkjenning av Unitor Ballast Water Treatment System (Unitor BWTS) er påbegynt.

Det siste halve året har et fullskalaanlegg blitt testet om bord på MV Toronto. Prøvene fra ballastvann ble sendt inn i juli. Så langt har anlegget tilfredsstilt alle krav fra IMO.

Bedre enn krav

Analysene utført av Wilhelmsen Ship Equipment (WSE) viser testresultater som overgår de offisielle kravene fra IMO.

– Resultatet viste ingen organismer per kubikkmeter større enn 50 mikron, 0.386 organismer per ml for organismer i størrelsen 10-50 mikron og null bakterier i det behandlete vannet, sier Peter Stockley, direktør i WSE.

Tredje test

Ifølge WSE krevet typegodkjenningen tre studier om bord på et seilende skip over en seks måneders periode. Den første og andre ombordtesten ble utført i slutten av november i fjor. Den tredje og siste testen ble fullført i juli.

Unitor Ballast Water Treatment System kombinerer fire teknikker for å rense ballastvannet på vei inn i tankene. I hovedsak består prosessen av kavitasjon, sterilisering og fysisk separasjon.

Kapasitet

Anleggene kan ha kapasitet på mellom 150 og 4000 kubikkmeter pr. time. Trengs det enda høyere kapasitet, kan flere anlegg på 4.000 m3/hr kobles sammen. Kraftbehovet er på 45 kW for det største anlegget.

Maksimal reaktorlengde er 3,6 meter. Anleggene kan monterese stående eller liggende. WSE mener derfor at Unitor BWS derfor er egnet til etterinstallering i skip.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.