INDUSTRI

Gir opp kampen om Norske Skog

Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen fra Unionen AS stiler mot toppen i Norske Skog.
Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen fra Unionen AS stiler mot toppen i Norske Skog. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
5. juni 2009 - 08:09

Det var våren 2008 at trekløveret Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik kjøpte seg opp som en av største aksjonærer i Norske Skog. De tre sto bak et opprør for å redusere gjelden til selskapet, som var kraftig ute og kjøre.

Nå har de solgt seg ut av industriselskapet.

To valg

Ifølge Øystein Stray Spetalen sto trioen overfor to valg, for å få gjennomslag for sin strategi om ytterligere redusere gjelden i selskapet.

- Kjøpe seg opp i selskapet for å øke innflytelsen, eller å selge seg helt ut. Vi har valgt det siste, sier Øystein Stray Spetalen i en pressemelding.

Lavere gjeld

- Unionens viktigste bidrag til utviklingen i Norske Skog har vært å redusere selskapets gjeld. Det seneste året er gjelden redusert med over fem milliarder kroner og selskapet har over 5,5 milliarder kroner i likvide midler, sier han.

Ifølge Stray Spetalen har Unionen vært en pådriver for å redusere gjelden ytterligere gjennom salg av flere eierandeler.

Stort tap

Petter Stordalen bekrefter overfor DN.no at tapet på investeringen ble nesten 350 millioner kroner.

- Vi har idag tatt tapet på det som ble både min og Øysteins (Stray Spetalen, red. anm.) dårligste investering noensinne, sier Stordalen til DN.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.