BYGG

– Gikk mye der før

INDUSTRIELL SPASERTUR: Edith Jensen og hunden Aron (4) spaserer mellom togskinner og industriområder på Lierstranda. Hun skulle gjerne sett mer av fjorden, og er positiv til Gjelstens utviklingsplaner.
INDUSTRIELL SPASERTUR: Edith Jensen og hunden Aron (4) spaserer mellom togskinner og industriområder på Lierstranda. Hun skulle gjerne sett mer av fjorden, og er positiv til Gjelstens utviklingsplaner. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
13. sep. 2010 - 10:41

– Det hadde vært helt ideelt å få tilgang til fjorden igjen!

Anne-Karin Hansen kommer syklende forbi et stykke unna. På sykkelkurven hviler en vandrestav. Hun har bodd i eplebygda Lier i 45 år. Hansen brukte å spasere langs gangstien ved fjorden der som tømmerterminalen ligger nå, men bruker ikke området lenger.

– Tømmerterminalen og Hellik Teigens gjenvinningsanlegg for biler gir for mye støv og støy. Jeg gikk mye tur der før, men de siste ti årene har det blitt for mye trafikk der, sier Hansen.

Bakgrunn: Gjelstens drømmeby

Tur med bikkja

Det stopper ikke Edith Jensen og schäferen Aron (4), som spaserer forbi mellom tømmerterminalen og Drammensbanens dundrende godsvogner.

– Ikke hopp nå, da! sier Jensen til den ivrige hunden.

Hun liker å gå tur her, men skulle gjerne sett mer av fjorden. Boligprosjektene til Gjelsten og Lier kommune ønsker hun velkommen.

– Jeg syns det blir fint, jeg! Det kunne vært flere plasser ved fjorden her. Litt grønt og noen hus, sier hun.

LIKER PLANENE: - Det hadde vært helt ideelt å få tilgang til fjorden igjen, sier pensjonist Anne-Karin Hansen. Kjetil Malkenes Hovland

Mye forurensning

–Industri og søppelanlegg har forurenset Drammensfjorden. Anne-Karin Hansen ville badet mer hvis fjorden ble ren igjen. Hun tror Gjelsten ønsker å rydde opp. Hvis han får lov. Hun ser for seg boliger, småbåthavn og gangstier. En utvikling som den i nabokommunen.

– Drammen har jo utviklet seg veldig med den elvebredden. Det er en utrolig forvandling, og sånn ønsker vi også å ha det, sier Hansen. – Jeg er veldig for Gjelstens planer, og ønsker flere friluftsområder. Man skal jo bruke både kropp og sjel.Ønsker ikke terminal

– Kom nå, Aron, sier Edith Jensen til hunden Aron.

Liungen ønsker større tilgang til fjorden. Men ikke en ny godsterminal for jernbanen.

– Det vil vi ikke ha her, sier Jensen og rusler videre med en logrende Aron.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.