INDUSTRI

Gigantomsetning for Aarbakke

RENT: Aarbakke legger vekt på at det skal være rent og pent og god orden på arbeidsplassen. Det øker trivsel og reduserer feil.
RENT: Aarbakke legger vekt på at det skal være rent og pent og god orden på arbeidsplassen. Det øker trivsel og reduserer feil.Bilde: Ole Ketil Helgesen
Truls Tunmo
19. sep. 2006 - 11:10

Suksessen forklarer industrieier Inge Brigt Aarbakke med store investeringer og moderne teknologi.

– Vi har brukt 60 millioner kroner på nye maskiner i år, og vi har den siste teknologien som er på markedet. Nå er den største utfordringen å få tak i nok gode folk. Spesielt er vi på jakt etter dyktige ingeniører og CNC-operatører, sier Aarbakke.

Offshore-markedet

I dag er bedriften på Jæren den største i landet på dreiing og fresing. Hovedsatsingsområdet er produksjon av boreutstyr, pumpeutstyr og trykkmateriell til oljeindustrien.

Et annet stort satsingsområde er sliping og fresing av verktøy. Intensjonen er å bli størst også her i løpet av et par år.

– I tillegg satser vi nå på blant annet på en ny type hofteprotese i titan. Her ligger det store fortjenestemuligheter, sier Aarbakke.Startet i smie

Det er 25 år siden den suksessfulle gründeren startet bedriften i farens hesteskosmie.

Etter å ha bygd opp bedriften, solgte han den til et amerikansk firma for en anselig sum. Men Aarbakke ønsket etter hvert likevel å drive bedriften videre, og dermed kjøpte han tilbake fabrikken.

Mer til medisin

Ved oppkjøpet av Haaland AS, kom også Hiter Visjon inn som investor i Aarbakke med en eierandel på 40-50 prosent.

Økonomene jobber med et endelige oppgjøret, men det er tidligere antydet at avtalen vil tilføre Aarbakke 400 millioner kroner. Dette er penger som nå skal brukes blant annet på den medisinske satsingen, skriver Stavanger Aftenblad.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.