BYGG

Giganthotell på flate Jessheim

Truls Tunmo
24. okt. 2006 - 08:21

Med 400 rom fordelt på 18 000 kvadratmeter, skal hotellet fremstå som et signalbygg for Jessheim i Ullensaker, som er Norges største vekstkommune.

– Hotellprosjektet er unikt i global sammenheng. Bygget er tøft både sett fra veien og fra lufta, og ligner mest på en blekksprut som står på bakken, sier administrerende direktør og medeier Asmund Haare i First Hotels til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Prosjektet vil få en kostnadsramme på 400-500 millioner kroner, og hotellet vil kunne stå klart om to til to og et halvt år dersom det godkjennes av politikere og planmyndigheter.Markert utforming

Av de totalt 18 000 kvadratmeterne vil 12 000 kvadratmeter utgjøre bodelen.

I tillegg kommer 6 000 kvadratmeter fellesarealer med restauranter, kafeer, svømmebasseng og forsamlingslokaler som skal kunne romme et par tusen mennesker samtidig.

Ingeniører utenfor

– Internt har vi diskutert prosjektet med arkitektene som har tegnet hotellet, men foreløpig har ingen bygningsingeniører vurdert dette. Imidlertid vil det ikke være noen spesielle byggtekniske utfordringer vi står overfor, sier Asmund Haare.

Den innovative utformingen av giganthotellet vil blant annet inneholde store glassfasader som endrer farge avhengig av sollys og fra hvilken vinkel man ser hotellet. Denne effekten oppnås med en film som legges mellom glassrutene.

Det er det danske arkitektfirmaet Big som har tegnet giganthotellet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.