SAMFUNNPOLITIKK

Går fra Luftambulansen til NITO

LEDERERFARING: - Jeg synes det er spennende at NITO står overfor et generasjonsskifte. Jeg har bygget mange team i mitt liv, sier Steinar Sørlie som 1. desember begynner som ny generalsekretær i NITO.
LEDERERFARING: - Jeg synes det er spennende at NITO står overfor et generasjonsskifte. Jeg har bygget mange team i mitt liv, sier Steinar Sørlie som 1. desember begynner som ny generalsekretær i NITO. Bilde: Lars-Erik Vollebæk
Tormod Haugstad
1. juli 2010 - 14:21
Vis mer

Det var nærmest sorgreaksjon i lokalene til Norsk Luftambulanse i går da det ble kjent på et allmøte at Steinar Sørlie i løpet av høsten slutter som direktør for å bli generalsekretær i NITO.

Steinar Steinar Sørlie overtar som generalsekretær etter Erik Prytz som fra sommeren 2011 går av etter 18 år som NITOs øverste administrative leder.

Øke medlemstallet

– Jeg synes det er for tidlig å komme med noen erklæring, men jeg er veldig opptatt av at NITO skal bli en enda mer offensiv organisasjon i forhold til både eksisterende og nye medlemmer. Det er stor konkurranse i det offentlige rom så det blir også en oppgave å få NITO mer synlig i samfunnsdebatten, sier Sørlie til Teknisk Ukeblad.

Sørlie har de siste åtte årene vært administrerende direktør for Norsk Luftambulanse gruppen, og har tidligere blant annet jobbet som generalsekretær for Flyktningehjelpen.

Han har vært eksportutsending og ambassaderåd for Norges Eksportråd i Brasil, rådmann i Lillehammer kommune under OL på Lillehammer og ambassadesekretær i Lisboa.

Men han har også erfaring fra så ulike bransjer som fiskeoppdrett og byggenæringen der han var administrerende direktør i tre år i Moelven Industrier.

Ingen teknolog

Sørlie er ikke selv teknolog, selv om han og familien i mange år har abonnert på både Teknisk Ukeblad og Illustrert Vitenskap. En av sønnene studerer nanoteknologi.

Sørlie har fem barn der yngstemann er fire og eldstemann er 27 år.

Skal prege framtida

– Hva er ditt hovedmotiv for å ta denne jobben?

– Jeg synes det er spennende å jobbe med en yrkesgruppe som forhåpentlig skal prege framtida vår, nemlig teknologene, sier Sørlie.

Han er utdannet cand.mag. fra universitetet i Oslo med fagene statsvitenskap, historie og tysk. Han har gått Utenriksdepartementets aspirantkurs og gått befalsskolen for Hærens Samband. Sørlie kommer opprinnelig fra Vang i Hedmark.

Stykket fornøyd

NITOs hovedstyre og president Marit Stykket, er svært fornøyde med at Steinar Sørlie valgte å si ja til stillingen som ny generalsekretær for NITO. Hodejegerfirmaet Delphi er brukt i jakten på ny leder.

– Sørlie har en spennende og bred bakgrunn som gir ham et godt grunnlag for å lede NITOs sekretariat. Det er viktig at vi har fått en ny generalsekretær som også er opptatt av ingeniørmangelen og realfagsrekruttering, det er kompetanse vi trenger for å føre den norske velferdsstaten videre, mener Marit Stykket.

– Jeg er opptatt av lederutvikling og har i hele mitt liv jobbet i organisasjoner innen samfunn og politikk og frivillighet.

Utfordringer i Luftambulansen

– Hvorfor slutter du i Norsk Luftambulanse?

– Vi er nettopp ferdig med en strategiprosess og har gjort flere utskiftninger i organisasjonen. Jeg har vært her i åtte år og måtte tenke på at jeg kanskje burde gjøre noe annet, sier Sørlie.

Norsk Luftambulanse fikk i fjor omdømmeprisen og har nå over 800 000 medlemmer.

Må ha nytt hovedkontor

Som flyselskap er de underlagt svært rigide krav og står overfor en stor utfordring med å finne ny lokalisering både for den tekniske driften på Langhus og administrasjonen i Drøbak.

– Vi får ikke plass verken på den sivile eller militære delen av Rygge og ønsker fortsatt å være i Frogn eller nærheten. Å bygge nytt hovedkontor kan derfor være en mulighet, sier Sørlie som på fritida også flyr, men da på rulleskøyter og med staver gjennom Oslos gater.

Aviser og fotball

Sørlie spilte juniorfotball i Hamkam og har tatt opp igjen fotballinteressen som styremedlem for toppfotballsatsingen i jentelaget Linderud-Grei. Han er også styremedlem i Care Norge.

Som generalsekretær i NITO vil han også etterfølge Erik Prydz som styremedlem i TU.

– Jeg er avisoman når det gjelder å lese papirutgaver og gleder meg til å bli mer kjent med Teknisk Ukeblad, sier Sørlie.

Også Tekna ansatte nylig ny generalsekretær, samfunnsviteren Kenneth Stien: Ny generalsekretær i Tekna

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.