INDUSTRI

– Galt av Kongsberg Automotive

Felletsforbundets leder Arve Bakke er kritisk til at Konbsberg Automotive busser inn midlertidig arbeidskraft samtidig som arbeiderne ved fabrikken i Ohio er utestengt.
Felletsforbundets leder Arve Bakke er kritisk til at Konbsberg Automotive busser inn midlertidig arbeidskraft samtidig som arbeiderne ved fabrikken i Ohio er utestengt. Bilde: Stian Lysberg Solum
Camilla Aadland
20. juni 2008 - 13:34

– Norske eiere skal ikke åpne for den type arbeidskampmidler som vi la bak oss i 30-årene, sier Bakke til magasinett.org.

– Streikebryteri

Han er sterkt kritisk til Kongsberg Automotive og den måten konsernledelsen håndterer konflikten ved sin fabrikk i Ohio på.

Kongsberg Automotive stenger arbeidere ute

– Når arbeidsgiveren går til lockout, ja, da blir det stopp i produksjonen. Å leie inn arbeidere i en slik situasjon, er det vi vil kalle streikebryteri i Norge. Selv om det er lovlig i USA, blir det ikke bedre sett med norske øyne, poengterer Fellesforbundets leder som også reagerer sterkt på at bedriftsledelsen benytter seg av væpnede vakter.

– Spørsmål om anstendighet

– Jeg er klar over at det finnes kulturforskjeller mellom partene i arbeidslivet i ulike land. Men jeg mener vi kan stille krav til Kongsberg Automotive i en slik situasjon at norske tradisjoner følges, understreker Arve Bakke.

Han har ikke forståelse for at Kongsberg Automotive ikke følger norske regler og norsk oppførsel ved denne konflikten. – Dette er et spørsmål om anstendighet, ikke om konsernets opptreden er tillatt etter amerikansk lov eller ikke, sier Bakke.

Penger til arbeiderne

På tirsdag bevilget Fellesforbundets administrasjonsmøte 10.000 kroner til de utestengte arbeidstakerne i Kongsberg Automatives bedrift i Van Wert i Ohio, USA.

– Det er ment som en symbolsk støtte - i første omgang, understreker Arve Bakke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.