Industri Futurum kan bli årets største faglige møteplass for industrien i Norge

Norsk Industri og bransjeforeningene vil skape den største faglige møteplassen i sin historie under arrangement Industri Futurum som finner sted på Gardermoen i dagene 19. og 20. oktober 2016

Industri
Industri
Stein Altern, Administrerende direktør IFEA
30. juni 2016 - 07:00

Det dramatiske fallet i oljeprisen og effektene av dette har skapt store utfordringer for mange aktører i det norske næringslivet. Båre i 2015 og 2016 har operatørselskaper og leverandørindustri arbeidet med tilpasninger til en ny markedsmessig virkelighet. Tiltakene har vært nødvendige for svært mange virksomheter og noen fagfolk sliter i dag med personlige utfordringer i hverdagen og leter etter en ny arbeidsgiver.

Les også: 19 669 besøkende på Eliaden etter tre dager

Industrien er levedyktig

Et nytt moderat lønnsoppgjør våren 2016 og en fundamental enighet mellom partene i arbeidslivet om å skape de aller beste vilkårene for en konkurransedyktig industri, har gjenreist troen på at det er grobunn for en levende og fremtidsrettet industrisatsing i Norge.

Etter 15 år med knallsterk kronekurs har den landbaserte industrien i Norge arbeidet intenst med å finne løsninger for å redusere sine kostnader. Dette arbeidet er målbevisst fulgt opp av ambisiøse krav til energieffektivitet, høy kapasitetsutnyttelse av produksjonsapparatet og kreative prosesser for å utvikle produkter med økt foredlingsgrad og markedsverdi. Store deler av den landbaserte industrien høster fruktene av dette kontinuerlige produktivitetsarbeidet i dag. Sammen med utviklingen av kronekursen, har det gjenskapt troen på at investeringer i norske industribedrifter igjen kan bli lønnsomme.

Fagmiljøene i den norske industrien har lange tradisjoner for å være åpne om sine utfordringer og erfaringer og for å dele av sin kunnskap med andre. Holdninger og adferd som kan virke naive i andre land, oppfattes av mange som en styrke for oss i det norske næringslivet. Slik innstilling medfører at norske fagfolk i årevis har delt sin erfaring og utviklet faglige nettverk på tvers av bransjene i industrien.

Les: Satser på bedriftsinterne arrangementer

Samling på Gardermoen

Sammen med sine bransjeforeninger er 10 årsjubilanten Norsk Industri, i ferd med å skape den største faglige møteplassen i sin historie under arrangement Industri Futurum som finner sted på Gardermoen i dagene 19. og 20. oktober 2016. Gjennom konferanser og utstillinger skal det skapes et faglig treffpunkt for mange industrielle bransjer. Målgruppen er bedriftsledere, fabrikksjefer, fagansvarlige, forskere, personer fra embetsverket og politikere med viktige roller i eller et sterkt engasjement for den norske industrien. Næringslivet i Norge er i allerede så godt sammensveiset at denne målgruppen vil bestå både av produsenter, leverandører og kunder. Slik vil Industri Futurum ikke bare bli en arena for nye ideer, men også skape grobunn for en fremtidig markedsmulighet mellom de aktører som møtes.

Agora Industri Futurum vil bestå av 25 ulike konferanser på samme sted på 2 dager. Deltakerne vil fritt kunne delta på flere arrangementer og lytte til de foredrag som den enkelte synes er mest interessant for sin virksomhet. Programmene og temaene for konferansene er allerede klare. Ifea (Industriens forening for elektroteknikk og automatisering) har ansvaret for å rette oppmerksomheten på systemer og arbeidsprosesser i fremtidens kontrollrom i alle typer industri og næringsvirksomhet.

Ifeas erfaring med å skape arenaer for konstruksjon av sikkerhetssystemer, alarmsystemer, kontrollrom og grunnlag for operativ beslutningsstøtte vil danne grunnlaget for en av konferansene under Industri Futurum i oktober.
Se www.ifea.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.