OLJE OG GASS

Frykter at DNO rakner

IRAK: Norske DNO skal sette i gang oljeproduksjon i Irak, men nå frykter obligasjonseiere at selskapet rakner. Dette bildet er fra en av selskapets installasjoner i Yemen.
IRAK: Norske DNO skal sette i gang oljeproduksjon i Irak, men nå frykter obligasjonseiere at selskapet rakner. Dette bildet er fra en av selskapets installasjoner i Yemen. Bilde: DNO
Jannicke Nilsen
27. aug. 2007 - 08:18

Obligasjonseiere i DNO frykter at Irak-engasjementet er i ferd med å tømme oljeselskapets kasse, og beskylder sentrale DNO-eiere for å hausse opp aksjen for etterpå å selge.

Men Oslo Børs griper ikke inn.

I et felles brev til Norsk Tillitsmann at flere av obligasjonseierne i DNO roper varsku om selskapets situasjon, skriver Dn.no.

Driver opp kursen

Kreditorene viser til at DNO har kommet med påstander om et bud på selskapets andeler i Irak, uten å kunne dokumentere dette. Flere markedsaktører nettavisen har vært i kontakt med, mener meldingen har vært basert på liten substans og ble sent markedet for å skru opp aksjekursen, samtidig som store eiere selger seg ned i aksjen.

Obligasjonseierne er opprørte over DNOs måte å presentere informasjon til markedet på, og stiller også spørsmål ved hvor store problemer DNO har med virksomheten i landet.

Økonomisk krise

«Vi er dypt bekymret over den informasjon DNO lar tilflyte markedet om sine ulike engasjementer, og i særdeleshet vedrørende selskapets lisenser i Nord-Irak», skriver advokat Rolf Johan Ringdal i advokatfirmaet Bugge, Arentz-Hansen & Rasmussen (BA-HR) i brevet på vegne av obligasjonseierne.

Obligasjonseierne er så bekymret for situasjonen i Irak at de mener DNO er i ferd med å gå inn i en alvorlig økonomisk krise, skriver nettavisen.

Videre uttrykker eierne bekymring for selskapets evne til å tjene penger i Nord-Irak.

Undersøker ikke

Tross den massive kritikken, vil ikke Oslo Børs foreta seg ikke noe med oljeselskapet.

- Det er gått informasjon til markedet som man diskuterer om er sant eller ikke. Vi har ingen grunn til å tro at det ikke er sant, og har ingenting gående på DNO, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Dn.no.

Lavere produksjonsmål

Under resultatpresentasjonen onsdag måtte DNO nedjustere produksjonsmålet for i år fra 20.000 til 15.000-17.000 fat per dag.

DNO-sjef og styremedlem Helge Eide ønsket ikke å kommentere brevet overfor nettavisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.