INDUSTRI

Fra aluminium til biodiesel

Ellen Cathrine Rasmussen er ansatt som ny administrerende direktør i Xynergo.
Ellen Cathrine Rasmussen er ansatt som ny administrerende direktør i Xynergo.
Trond Gram
9. sep. 2009 - 10:05

Etter å ha bygget opp selskapet siden oppstarten i 2008, hoppet Klaus Schöffel av Xynergo i sommer.

Nå er Ellen Cathrine Rasmussen ansatt som ny administrerende direktør i selskapet, etter flere år i Hydro Aluminium og Hydro Polymers.

– Ellen Cathrine Rasmussen har en spennende bakgrunn, og jeg er sikker på at hun har de egenskapene som skal til for å lede den videre utviklingen av Xynergo. Jeg ønsker henne og resten av staben i Xynergo lykke til i deres spennende arbeid, sier styreleder Rune Gjessing.

Biodieselfabrikk

Selskapet, som eies av Norske Skog, Viken Skog, Allskog, Statskog og Mjøsen Skog skal etablere fullskalaproduksjon av biodiesel og bioolje basert på trevirke ved Norske Skogs fabrikk på Follum utenfor Hønefoss.

En pilot skal være på plass i 2011 og går alt etter planen blir det oppstart av ny fabrikk tre til fem år etter det.

Mangler penger

Men selskapet har slitt med å få finansiering. Eierne skal inn med betydelige millionbeløp, men er avhengig av støtte fra myndighetene for å få hjulene i gang.

– Det er stor risiko forbundet med å satse på noe helt nytt. Det har aldri vært laget anlegg av den dimensjonen vi her snakker om. Penger er dyrt om dagen og vi er avhengig av et samarbeid for å få det til, sier kommunikasjonssjef Tom Bratlie i Norske Skog til Teknisk Ukeblad.

Miljøteknologi i statsbudsjettet

I slutten av august lanserte nærings- og handelsminister Sylvia Brustad og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim 100 at regjeringen vil bevilge millioner kroner til miljøteknologi i statsbudsjettet for 2010.

Satsingen skal bidra til at norsk industris konkurranseevne styrkes og fremme forretningsutvikling som bidrar til at Norges miljømålsettinger kan realiseres.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.