INDUSTRI

– Forventer at Hydro satser i Norge

Næringsminister Trond Giske forventer at Hydro satser i Norge.
Næringsminister Trond Giske forventer at Hydro satser i Norge. Bilde: Scanpix
6. jan. 2011 - 13:38

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) forventer at Hydro vil investere og drive produksjon i Norge selv om bedriftens pressverk på Karmøy legges ned.

Les også: Ytterligere reduksjoner på Karmøy

Mister 94 arbeidsplasser

Styret i Hydro Aluminium Profiler AS vedtok 8. desember at pressverket skal legges ned i løpet av første kvartal 2012. Dette fører til at 94 arbeidsplasser innen videreforedling av aluminium forsvinner. Giske sier at nedleggelsen er en styresak og ikke en eiersak. Staten eier 43,8 prosent av aksjene i Hydro.

Torsdag møtte Giske fagforeningsfolk og Ap-politikere fra Karmøy for å høre deres syn på situasjonen.

Store investeringsvedtak

– Hydro kommer til å ta store investeringsbeslutninger i årene som kommer. Gode kraftkontrakter er på plass og jeg forventer at selskapet investerer og driver produksjon i Norge. Hydro skal være et internasjonalt selskap, men jeg forventer også at bedriften skal ha en solid base i Norge, sa Giske etter møtet.

Giske sa også at Hydro gjennomfører omstillingsprosessen på en god måte.

Leder i Industri Energi, Leif Sande, som deltok på møtet, mener styret har gjort en gal beslutning. Han mener det er feil å legge ned en bedrift som går med overskudd. Han frykter at nedleggelse av produksjonen på Karmøy kan føre til at deler av virksomheten flyttes utenlands når markedet tar seg opp og etterspørselen øker.

Virksomheten ved pressverket på Karmøy skal delvis flyttes til Raufoss og Magnor. Rundt 40 av stillingene vil bli overført til disse stedene. I alt har den norske pressverkvirksomheten om lag 380 ansatte.

Nytt anlegg

Noen av de tapte arbeidsplassene på Karmøy vil bli erstattet fordi Hydro har bestemt å bygge Norges største anlegg for resirkulering av aluminium på Karmøy. Dette anlegget vil gi nærmere 40 nye arbeidsplasser. Planen er at anlegget skal komme i drift sommeren 2012. (©NTB)

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les mer: Hydro bygger på Karmøy

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.