INDUSTRI

Fortsatt uavklart for Karmøy

Espen Leirset
23. mai 2007 - 16:30

Statsminister Jens Stoltenberg ga Hydro-sjef Eivind Reiten et hjertelig håndtrykk da de møttes på Norsk Industris konferanse i Oslo i går.

Men det var også alt han ga.

– Det pågår diskusjoner internt i EU hvordan kraftspørsmålet kan løses. Det er en krevende oppgave å gi statsstøtte i tråd med EØS-regelverket, men vi har fortsatt en god dialog, sier statsminister Jens Stoltenberg. Han vil overfor Teknisk Ukeblad ikke gi noen vurdering av når et kraftregime tidligst kan være på plass.Valgflesk

Konsernsjef Eivind Reiten er ikke overrasket.

– Regjeringen har nok lovt mer enn den kan holde, sier Reiten til Teknisk Ukeblad. I Soria Moria-erklæringen fastslår regjeringspartiene at de vil etablere et eget industrikraftmarked.

Tidligere har juni vært antatt som frist for Hydros investeringsbeslutning ved Hydro Karmøy, for å rekke å få anlegget ferdig innen 2010. Reiten er ikke bastant på denne tidsfristen overfor Teknisk Ukeblad.

- Mangelen på kraftløsning i revidert statsbudsjett kom ikke som noen overraskelse på oss, og det innebærer ikke noe nytt for Hydro Karmøy, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.