INDUSTRI

Fortsatt tøft for Norske Skog

UTFORDRENDE: Resultatet før skatt endte på minus 1.176 millioner kroner. Norske Skog beskriver markedet videre som utfordrende.
UTFORDRENDE: Resultatet før skatt endte på minus 1.176 millioner kroner. Norske Skog beskriver markedet videre som utfordrende. Bilde: Scanpix
5. aug. 2010 - 08:44
Vis mer

Tallene for andre kvartal viser at Norske Skog fremdeles sliter. Resultatet før skatt endte på minus 1.176 millioner kroner. Og selskapet beskriver markedet videre som utfordrende.

Bedre enn 1. kvartal

Selv med et solid underskudd er resultatet likevel bedre enn forventet, og en forbedring i forhold til første kvartal i år, der resultatet før skatt endte på minus 1.606 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på minus 643 millioner kroner i andre kvartal, også den en forbedring fra første kvartal (-1,364 millioner kroner), men verre enn i samme periode i fjor da driftsresultatet var minus 153 millioner kroner.

«Utfordrende»

Til tross for nye kontrakter med de største kundene i Australasia beskriver selskapet i sin kvartalsrapport situasjonen som utfordrende.

«Det er fortsatt ingen klare tegn til økt etterspørsel etter avispapir i Europa og Nord-Amerika, mens det er relativt god vekst i andre deler av verden», heter det blant annet i styrets beretning.

Styret understreker at det fortsatt er en prioritert oppgave å redusere gjelden gjennom salg av eiendeler og eiendom som ikke er driftsrelatert. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.