INDUSTRI

Forsvarskontrakter for 6 milliarder

AMERIKANSK: Forsvaret  har inngått kontrakt om kjøp av fire Hercules C-130J transportfly til en verdi av 3,3 milliarder kroner.
AMERIKANSK: Forsvaret har inngått kontrakt om kjøp av fire Hercules C-130J transportfly til en verdi av 3,3 milliarder kroner. Bilde: Locheed Martin

Sjømålsmissilene er utviklet for å kunne fungere både i åpent farvann og i kystnære områder, og er ifølge Forsvaret et effektivt våpensystem som gjør at sjøforsvaret kan håndtere sine maritime oppgaver.

Sikre kompetanse

At kontrakten er inngått med et norsk firma, Kongsberg Defence & Aerospace, er en videreføring av nasjonal industrisatsing fra 80-tallet.

– Dette bidrar til å sikre at kompetansen innen styrte våpensystemer opprettholdes i Norge, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

I dag inngikk Forsvaret også kontrakten med amerikanske myndigheter om kjøp av fire Hercules C-130J transportfly til en verdi av 3,3 milliarder kroner.

Flykapasitet

– Dette vil gi oss en operativ transportflykapasitet allerede fra høsten 2009, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Forsvaret har et stort behov for fleksibel og sikker transportflykapasitet til operasjoner hjemme og ute. C-130J er et kosteffektivt fly med større kapasitet og bedre egenskaper enn dagens C-130H, mener Forsvaret.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.