INDUSTRI

Forlenget frist for Hjellegjerde

HASTER: DnB NOR har gitt Hjellegjerde frist til 20. august med å sannsynliggjøre at de får en emisjon på plass før måneden er omme.
HASTER: DnB NOR har gitt Hjellegjerde frist til 20. august med å sannsynliggjøre at de får en emisjon på plass før måneden er omme. Bilde: Dag Yngve Dahle
2. aug. 2010 - 09:36
  • Oppdatert 12:24

Møbelprodusenten Hjellegjerde vakler på konkursens rand, men får leve på kreditorenes nåde i nye tre uker. Nå vil selskapet gjøre et nytt forsøk på hente penger gjennom en emisjon.

Må komme i mål

DnB NOR har gått med på å gi Hjellegjerde ytterligere tre uker på å gjøre et nytt forsøk på å skaffe egenkapital gjennom en rettet emisjon. Møbelprodusenten må innen 20. august overbevise sin viktigste kreditor om at det er mulig å hente nødvendig kapital innen slutten av måneden for å unngå at banken setter makt bak kravet.

Et lån på 20 millioner kroner til DnB NOR forfalt 31. juli. Banken kunne slått Hjellegjerde konkurs på grunn av mislighold, men ville da løpt risikoen med å tape deler av den utestående gjelden.

Ny skisse

Styret i Hjellegjerde ønsker nå å gjennomføre en rettet emisjon mot et nyetablert investeringsselskap hvor «en ekstern investor» og eksisterende eiere inngår. Børsmeldingen mandag morgen avslører ikke hvem den eksterne investoren er eller om det dreier seg om Interstil AS. Det var en rettet emisjon mot dette selskapet generalforsamlingen stemte ned før helgen.

Ifølge Dagens Næringsliv i helgen innebar det forrige emisjonsforslaget en kraftig utvanning av eksisterende aksjonærer. En ny konstruksjon hvor dagens eiere opplever sitsen som mer rettferdig kan være en spiselig nødløsning for alle parter.

– Den nye skissen tar i større grad hensyn til at aksjonærene skal likebehandles. Det blir en kombinasjonsløsning der eksisterende eiere bidrar med kapital samtidig som det kommer inn en ny aksjonærgruppe, sa advokat Dag Erlend Henriksen, som representerer Hjellegjerde-familien

Desperat pengebehov

Uansett er Hjellegjerde i desperat behov for mer kapital. Situasjonen var svært alvorlig før fristen for innfrielse av DnB NOR-lånet. Nå er den ytterligere forverret av usikkerheten som er skapt den siste uken.

– Etter styrets oppfatning har usikkerheten som har oppstått i perioden etter generalforsamlingen den 26. juli ytterligere svekket selskapets posisjon, og selskapet må dermed ha umiddelbar tilførsel av likviditet og egenkapital av vesentlig størrelse for å forsvare videre drift, heter det i en melding fra styret mandag morgen.

Styret i Hjellegjerde har styremøte senere mandag. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.