INDUSTRI

– For jævlig bittert

Administrerende direktør Olaf Wigstøl i Hydro Aluminium Structures.
Administrerende direktør Olaf Wigstøl i Hydro Aluminium Structures. Bilde: Per Erlien Dalløkken
Trond Gram
10. juni 2009 - 08:58

– Dette er for jævlig bittert. Vi forventer litt mer troverdighet fra Hydro-ledelsens side. For mindre enn to år siden sto Eivind Reiten og Svein Richard Brandtzæg her på et allmannamøte og lovte de skulle satse på oss, sier Michael Hall, konserntillitsvalgt for Fellesforbundet i Hydro til Dagens Næringsliv.

I det skjulte har ledelsen i industrikonsernet, uten at de ansatte og tillitsvalgte er blitt orientert, jobbet med å selge bildelprodusenten Hydro Aluminium Structures på Raufoss.

160 ansatte ute

Det kun to år etter at salgsspøkelset truet forrige gang. Den gangen lovte altså Hydro-ledelsen å satse på fabrikken. Siden den gang har selskapet tapt enda mer penger og 160 av selskapets 600 ansatte har mistet jobben.

– Markedsutviklingen for deler av bilindustrien har endret seg betydelig det siste året. I lys av dette har vi også vært nødt til å vurdere vår virksomhet på Raufoss på ny. Vi er derfor i samtaler med potensielt nye eiere, men det er for tidlig å konkludere hva utfallet av disse samtalene blir, sier Olaf Wigstøl, administrerende direktør ved Hydro Aluminium Structures.

– Holdt for narr

Ifølge Dagens Næringsliv skal det det tyske selskapet Benteler Automotive være en potensiell kjøper.

– Vi trodde vi var blitt tatt med på råd, men jeg ser jo nå at vi bare har blitt holdt for narr. Vi har virkelig blødd for selskapet de to siste årene. Vi har gjort nesten umenneskelige kutt, og så svikter Hydro-ledelsen oss på alle punkter, sier Michael Hall.

For et år siden jobbet i overkant av 600 ansatte i Raufoss-bedriften. Nå er tallet rundt 440.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.