INDUSTRI

– Fjern skatteulempe for norske investeringer

MINDRE SKATT: Adm.direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri ber regjeringen om å fjerne skatteulempen for inorske investeringer .FOTO: NORSK INDUSTRI
MINDRE SKATT: Adm.direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri ber regjeringen om å fjerne skatteulempen for inorske investeringer .FOTO: NORSK INDUSTRI Bilde: Norsk Industri
Jannicke Nilsen
8. mars 2007 - 10:00

Det er mindre lønnsomt for norske bedrifter å investere i nytt produksjonsutstyr enn det er for deres konkurrenter i Sverige og Tyskland, ifølge Norsk Industri.

I sitt innspill til neste års statsbudsjett ber Norsk Industri om at regjeringen fjerner skatteulempen for norske investeringer: Avskrivningssatsen for maskiner må økes til 25 prosent og formuesskatten på arbeidende kapital må bort.

Norske bedrifter kan avskrive mindre av kostnaden ved en maskin de første årene enn for eksempel deres svenske og tyske konkurrenter. Dette til tross for at lønnskostnadene i Norge er svært høye og at norsk industri har behov for mer kompetanse og flere maskiner per arbeidsplass fordi vi må konkurrere med lavkostland. JNLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.