INDUSTRI

Fiat ikke lenger numero uno

Bildelprodusentene Magna International fra Canada og RHJ International fra Belgia gir nå italienske Fiat kamp om å overta majoriteten i Opel fra General Motors.
Bildelprodusentene Magna International fra Canada og RHJ International fra Belgia gir nå italienske Fiat kamp om å overta majoriteten i Opel fra General Motors. Bilde: Johannes Eisele
20. mai 2009 - 14:08

Den kanadiske bildelprodusenten Magna International kjører fram som favoritt til å overta Opel fra General Motors foran snuta på italienske Fiat.

– Mer framtidsrettet

Det hevder i hvert fall Hendrik Hering, som er næringsminister i delstaten Rheinland-Pfalz, i et intervju med Bloomberg .

– Magna står for en mer sikker, framtidsrettet og bærekraftig løsning, uttaler Hering som representerer de tyske sosialdemokratene (SPD).

Han trekker fram at Magnas intensjon er å integrere Opel i sin virksomhet og bidra direkte med deler fra egen produksjon.

Belgisk beiler

Ifølge Hering foretrekkes budet fra kanadierne i samtlige av de fire delstatene med opelfabrikker som sysselsetter 25.000 mennesker.

GM har behov for å selge seg ned i Opel innen juni for å unngå konkurs.

Ifølge Financial Times er en tredje kjøper ute etter Opel. Nemlig det belgiske holdingselskapet RHJ International som har flere bildelproduserende selskaper i sin portefølje.

Ny Saab-eier i mai

Fiat har også gått ut med ønske om å overta svenske Saab fra GM. Også her konkurrerer italienerne med to andre budgivere.

Les også: Saab forhandler med tre mulige kjøpere

Her ligger det an til en snarlig løsning.

Ifølge Ny Teknik opplyser Saab-sjef Jan Åke Jonsson i en fersk rettsbegjæring om å utvide konkursbeskyttelsen til august at kjøperen skal være klar i løpet av mai.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.