INDUSTRI

Festen over for sagbrukene

Tømmeret som Moelven divisjon Timber sager til trelast må selges billigere og konsernet har tjent 360 millioner kroner mindre enn i fjor så langt i 2008.
Tømmeret som Moelven divisjon Timber sager til trelast må selges billigere og konsernet har tjent 360 millioner kroner mindre enn i fjor så langt i 2008. Bilde: colourbox.com
11. juli 2008 - 11:43

Moelven Industrier ASA melder om et driftsresultat for første halvår på 191,5 millioner kroner.

Det er 363,3 millioner kroner mindre enn på samme tid i jubelåret 2007, som endte med et overskudd på nesten en milliard kroner for Moelven-konsernet. Etter to kvartaler i fjor hadde Moelven et driftsresultat på 554,8 millioner kroner.

Les også:

– Utilfredsstillende

Ved inngangen av 2008 påpekte Moelven-sjef Hans Rindal at alt tydet på at festen for sagbrukenes del var over for denne gang. Han så et marked som var i ferd med å snu. Det viste seg å stemme:

– For sagbruksvirksomheten er det et stort konkurransetrykk. Prisene er betydelig lavere enn de var på samme tid i fjor, slik at lønnsomheten for denne delen av konsernet nå er utilfredsstillende, sier Rindal nå.

Dette har blant annet ført til at Moelven tidligere i vår la ned det svenske sagbruket Tom Heurlin AB og sa opp 32 ansatte.

Inntektsøkning

Det er divisjonene Timber og Wood som sliter i motbakke. Samtidig er det en pen økning for Byggsystemer-divisjonen som gjør at inntektene for første halvår faktisk er over fjoråret – 4.153,6 millioner kroner mot 4.107,9 millioner kroner i 2007.

– Byggsystemer er lite påvirket av det endrede konjunkturbildet og har fortsatt gode markedsforhold. Det er stor aktivitet i yrkesbyggmarkedet, vi har en god ordrereserve og et resultat som er bedre enn på samme tid i fjor, sier konsernsjef Hans Rindal i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.