INDUSTRI

Fem kontrakter til Rolls-Royce

Rolls-Royce Marine skal blant annet levere design til et fartøy av typen UT 755.
Rolls-Royce Marine skal blant annet levere design til et fartøy av typen UT 755. Bilde: Rolls-Royce Marine
Stein Jarle Olsen
12. juli 2010 - 11:07

Rolls-Royce Marine har de siste ukene inngått kontrakter for levering av design og utstyr til fem offshore- og spesialfartøy. Noen av kontraktene har også opsjoner på ytterligere fartøy.

Design og utstyr

Selskapet har blant annet inngått kontrakt med det italienske verftet Rosetti Marino Spa om levering av design og integrert utstyrspakke til et ankerhåndteringsfartøy av typen UT 712 CD.

I tillegg skal Rolls-Royce levere framdriftssystem, ror, dekksmaskineri, thrustere og automasjon- og kontrollsystem.

Skipet skal bygges for Augusta Offshore i Napoli.

– Denne ordren er en gledelig stadfesting av de lange og gode forholdet vi har med denne kunden, og vi er svært glade for at Augusta Offshore igjen velger teknologi fra Rolls-Royce når de investerer i nybygg, sier Jørn Heltne, direktør for Rolls-Royces designavdeling, i en pressemelding.

Oljevern

I tillegg har Rolls-Royce inngått kontrakt om levering av tre fartøy av typen UT 515 CD, med levering av det første fartøyet i 2011. Disse skal inngå i rednings- og taueoperasjoner og bistå i oljevernberedskap.

Et stort opplæringsprogram er også inkludert i kontrakten, og skal gjennomføres ved det nye opplæringssenteret til Rolls-Royce i Ålesund, som åpner neste år.

Den siste kontrakten gjelder levering av design og utstyrspakke til et fartøy av typen UT 755 L3X, som skal bygges ved det russiske verftet Caspian Energy Projects LLC.

Totalt har kontraktene en verdi på 750 millioner kroner.

Les mer om: