INDUSTRI

Felles front mot regjeringen

Ole K. Helgesen
8. sep. 2006 - 16:10

Mange av virksomhetene som arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi representerer kan bli sterk rammet av den nye sykelønnsordningen.

– Vi krever at regjeringen ivaretar konkurranseutsatt næringsliv som fra før sliter med kraftkriser, fremtidig energitilgang, særnorske avgifter og tungvint byråkrati. Det som kanskje bekymrer aller mest er det vi oppfatter som manglende politisk forståelse for konkurranseutsatte næringers betydning for norsk økonomi, distriktspolitikk og landets totale velferd, slås det fast i en fellesuttalelse til regjeringen.Svekket tillit

Norsk Industri og Industri Energi er skuffet og kan ikke se at regjeringen bygger videre på det gode samarbeidet som tradisjonelt har vært mellom partene i arbeidslivet.

– Tilliten til regjeringen svekkes når regjeringens politikk blir uforutsigbar og dårlig for både arbeidsgivere og arbeidstakere.Flere på trygd

Organisasjonene mener at bedriftene vil påføres store ekstrakostnader på grunn av at arbeidsgivers andel av sykelønnen økes.

– I konkurranseutsatte næringer handler mye av hverdagen om å redusere kostnader og å dempe risiko for fremtidige kostnader. I arbeidet for å sikre stabile og livskraftige arbeidsplasser må regjeringen regne med at konkurranseutsatte bedrifter reduserer innsatsen innen IA- arbeidet når de blir pålagt en større risiko. Dette rammer dessverre de som fra før står svakest i arbeidslivet. Flere langtidssyke vil presses over på trygd i stedet for tilbake til verdiskapende arbeid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.