INDUSTRI

Får ikke på plass nytt Hydro-styre

Norsk Hydro.
Norsk Hydro. Bilde: Hydro
27. sep. 2007 - 10:13

Mandag førstkommende uke er fusjonen mellom Statoil og Hydros olje- og gassvirksomhet et faktum. Samme dag skulle det nye styret i rest-Hydro være på plass.

– Vi blir ikke ferdige til 1. oktober, sier leder for valgkomiteen i Hydro Svein Steen Thomassen til Adresseavisen.

C-laget inn

Styreekspert Gunnar Eckbo tror aktuelle kandidater er skremt av statens inngripen overfor selskapet.

– Innblandingen har større konsekvenser enn man har ant. A-laget har takket for seg. B-laget sitter nå og vurderer om de skal takke ja, men C-laget er nok de som til slutt kommer til å akseptere tilbudet om styreplass, sier Eckbo, til daglig redaktør for nettstedet styreinfo.no.

Han mener næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) misbrukte sin makt som største eier da Jan Reinås ble presset ut av styreledervervet i Hydro i august.

Elgjakt

Styremedlemmene Lena Olving, Håkan Mogren og Kurt Anker Nielsen har trukket seg i protest mot statens opptreden, men Thomassen vil ikke svare på om opsjonsbråket har vanskeliggjort jobben med å finne et nytt styre.

Eks-styreleder Jan Reinås er for tiden mer opptatt av elgjakta enn av styrekabaler, og vil ikke spekulere på årsakene til at styrejakten tar tid.

– Jeg er ferdig med dette, og har ikke lyst til å begi meg inn på tolkninger i det hele tatt, sier han.

Næringsministeren mener forsinkelsen er til å leve med.

– Jeg ser det ikke som problematisk i en overgangsfase, sier Andersen.

©NTB

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.