INDUSTRI

Fabrikknedleggelse stoppet

Norfoiler produserer blant annet plastposer.
Norfoiler produserer blant annet plastposer.
Trond Gram
12. juni 2009 - 15:27

Selskapet Norfolier på Lillestrøm produserer plastfolie for bygg, landbruk og industri.

I dag skulle styret behandle forslaget om å legge ned produksjonsanlegget på Lillestrøm og flagge ut 30 til 35 lønnsomme arbeidsplasser fra Norge. Det blir det ikke noe av, i alle fall foreløpig.

– Dette blir å avlive sin beste melkeku. Det er blant annet vi som har tjent penger og holdt liv i de to andre fabrikkene i Danmark og Estland, sier Industri Energi-tillitsvalgt Erik Nordhagen til fagforbundets nettsted.

Grunnlag for drift

Ifølge Industri Energi, som har engasjert seg i saken, viser regnskapstall de siste årene at det er grunnlag for videre drift av anlegget på Lillestrøm. De ansatte i bedriften mener derfor at salg av konsernets virksomhet i Danmark vil gi bedre likviditet.

Selskapets ansatte mener en nedleggelse på Lillestrøm vil svekke lønnsomheten i hele konsernet betydelig.

– Denne fabrikken har over mange år hatt god lønnsomhet, også i siste regnskapsår i 2008, sier Nordhagen.

Slo loven i bordet

På dagens styremøte argumenterte de ansattes representanter med at nedleggelsen burde utsettes, og viste til omstillingsloven.

Lov om meldeplikt ved nedleggelse av næringsvirksomhet trådte i kraft 1 juli 2008. Loven gjelder for virksomheter som har 30 eller flere ansatte. Loven skal sikre at det iverksettes prosesser som tar sikte på å finne andre løsninger enn nedleggelse av virksomheter, skriver industrienergi.no.

Nå har styret i selskapet utsatt beslutningen om å legge ned og flagge ut de lønnsomme arbeidsplassene i Lillestrøm. Helgen skal brukes til å utrede hvordan Omstillingsloven slår inn for den planlagte utflaggingen.

Teknisk Ukeblad har ikke lykkes med å få kontakt med styreleder Rune Thoralfsson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.