INDUSTRI

EU sinker Hydro

BLIR IKKE BØRSNOTERT: Tidligere Kerling ASA er solgt til britiskbaserte Ineos, men EUs konkurransemyndigheter vil se nærmere på overtakelsen før de godkjenner den. Her er virksomheten på Rafsnes i Bamble.
BLIR IKKE BØRSNOTERT: Tidligere Kerling ASA er solgt til britiskbaserte Ineos, men EUs konkurransemyndigheter vil se nærmere på overtakelsen før de godkjenner den. Her er virksomheten på Rafsnes i Bamble. Bilde: TU/Arkiv
Jannicke Nilsen
10. sep. 2007 - 10:41

Hydro må smøre seg med mer tålmodighet før de kan overlevere sin tradisjonsrike polymervirksomhet, Kerling ASA, til sine nye eiere, britiskbaserte Ineos.

Fredag gjorde EUs konkurransemyndigheter det klart at de ønsket ytterligere informasjon om overtakelsen, før de gir sin godkjenning.

Neste år

Opprinnelig skulle overtakelsen skje i tredje kvartal i år, men nå er status at overtakelsen gjennomføres "så snart EUs konkurransemyndigheter gir klarsignal".

Kommisjonens arbeid skal være avsluttet innen 11. januar 2008, ifølge Hydro.

Engelsk konkurranse

Årsaken til utsettelsen skal blant annet være at myndighetene vil se mer på konkurranseforholdene på PVC-markedet i England.

INEOS produserer petrokjemiske produkter og spesial- og mellomprodukter innenfor kjemi og polymer, og har 68 produksjonssteder i 17 land, rundt 15.000 ansatte og en årlig omsetning på over 33 milliarder US Dollar.

Hydro er imidlertid ikke bekymret.

- Ingen konsekvenser

- Vi ser på det som en utsettelse. Vi er rimelig trygge på at det eneste som gjenstår nå er en godkjenning fra EUs konkurransemyndigheter, sier Ragnvald Bertheussen til TU.no. Utsettelsen får heller ingen praktiske konsekvenser.

- Dette vil ikke få stor praktisk betydning. Vi driver virksomheten videre slik vi har gjort i 50 år, sier han.

Ineos samarbeider med EU-kommisjonen for å avklare gjenstående spørsmål så raskt som mulig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.