INDUSTRI

EU gir kosttilskudd novel food-status

FÅR EU-STATUS: Det amerikanske helsekostkonsernet Biothera står bak forskningen av betaglukan-kosttilskuddet Wellmune WGP som EUs mattrygghetsorgan EFSA har gitt novel food-status.
FÅR EU-STATUS: Det amerikanske helsekostkonsernet Biothera står bak forskningen av betaglukan-kosttilskuddet Wellmune WGP som EUs mattrygghetsorgan EFSA har gitt novel food-status. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
8. juni 2011 - 14:27
Vis mer

Den europeiske myndighet for næringsmiddelstrygghets (EFSA) panel for diett-etiske produkter, ernæring og allergi har publisert en positiv vitenskapelig vurdering av Wellmune WGP som novel food.

Wellmune WGP finnes kun i kosttilskuddene ImmiFlex, ImmiFlex Kids og ImmiMarine på det norske markedet.



Betaglukan fra gjær

Wellmune WGP er eneste betaglukan fra gjær som har fått novel food-status, og er dermed også det eneste beta 13/1-6 glukan som er tillatt i matvarer, drikke og kosttilskudd i Europa.

Wellmune WGP er en naturlig substans som aktiverer immunforsvaret på en trygg måte. En rekke studier publisert i fagfellevurderte tidsskrifter viser at Wellmune WGP mobiliserer milliarder av nøkkelceller i det medfødte immunsystemet uten at dette blir overstimulert.

Det medfødte immunforsvaret utgjør kroppens førstelinjeforsvar, og er en del av kroppens naturlige forsvarmekanisme.



– Kritisk EFSA-vurdering

– Vi er svært tilfredse med resultatet av EFSAs kritiske gjennomgang av våre kliniske data og sikkerhetsdata. Vi har hatt pågående samtaler med en rekke europeiske selskaper om ulike produktkonsept i påvente av EFSAs vurdering, og går med dette inn i en ny og spennende fase, sier Bengt Hansson, eksport- og utviklingsdirektørdirektør i Immitec Norge AS, som er en del av helsekonsernet Immitec Holding AS.



Også i Kina

EFSAs novel food-status er en ytterligere utvidelse Wellmune WGPs globale forskrifttillatelse. Nylig ga Kinas Helseministerium Wellmune WGP novel food-status.

Mat-, drikke- og kosttilskuddprodukter som inneholder Wellmune WGP selges i dag i mer enn 30 land.

Les mer om Wellmune WGP: Nye bakterier truer immunforsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.