KRAFT

Etterlyser oppgradering av nettet

OPPGRADERING: Regjeringen bør gi Statnett og andre nettselskaper midler til å sette i gang en offensiv satsing på nettet, mener NTP
OPPGRADERING: Regjeringen bør gi Statnett og andre nettselskaper midler til å sette i gang en offensiv satsing på nettet, mener NTP Bilde: Destoc

Fredrikstad-bedriften har allerede vært nødt til å permittere 17 av totalt 49 medarbeidere. Finanskrisen har ført til at etterspørselen etter isolatorer, som er en viktig komponent for å sikre en stabil elektrisitetsforsyning, har falt.

- Mye er relatert til lavere byggeaktivitet i Norge, hvor våre komponenter inngår, sier markedssjef i NTP, Terje Thomaasen, som betegner situasjonen som alvorlig.

- Med det aktivitetsnivået vi nå ser i den norske e-verksbransjen kan vi bli nødt til å gi opp. Våre normale ordrebeholdning er betydelig redusert og nye forespørsler uteblir.

Rust opp nettet

Norsk Teknisk Porselen mener at staten bør tilføre betydelig kapital for at Statnett og andre nettselskap kan oppgradere nettet.

- Jeg har ikke sett at regjeringen har uttalt seg om igangsettelse av ekstraordinære tiltak på dette området. Vi etterlyser at reinvesteringstakten av distribusjonsnettet øker. Komponentene er i snitt vel 35 år og med økende elektrisitetsbehov blir komponentene belastet mer. Det øker sannsynligheten for ukontrollerte strømavbrudd, sier Thomaasen.

Frykter å bli glemt

Thomassen viser til at i debatten rundt krisepakken som regjeringen skal legge fram i slutten av januar har det kommet flere løfter om en offensiv satsing på opprusting av kommunale bygninger. Nettet har derimot ikke vært et tema.

- Skoler og andre offentlige anlegg er også avhengige av å få tilført elektrisitet. Elektrisitet er alfa omega. Det føler jeg har blitt glemt i diskusjonen om krisepakkene. Vi mener det er et stort behov for opprusting av elektrisitetsnettet og stasjonene i Norge, sier markedssjefen.

NTP har sendt et brev til Olje- og energidepartementet hvor de etterlyser flere tiltak.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.