KRAFT

Etablerer ny industri i Verdal

Aker Verdal holder til i Verdal Industripark, der Delprodukt nå skal etablere seg. Begge satser på offshore vind.
Aker Verdal holder til i Verdal Industripark, der Delprodukt nå skal etablere seg. Begge satser på offshore vind. Bilde: Aker Kværner
Camilla Aadland
19. mars 2010 - 14:53

Delprodukt ønsker å bli en del av industrimiljøet som allerede finnes i Verdal Industripark.

– Sammensetningen av etablerte virksomheter og infrastruktur er det som muliggjør en slik satsing. Etablert industri vil også representere leveranser av varer og tjenester, sier leder av forretningsutvikling i Delprodukt AS Terje Skjevik i en pressemelding.

Terje Skjevik, leder for forretningsutvikling i Delprodukt (til v.) gratuleres av ordfører Bjørn Iversen i Verdal kommune.
Terje Skjevik, leder for forretningsutvikling i Delprodukt (til v.) gratuleres av ordfører Bjørn Iversen i Verdal kommune.

25 millioner

Delprodukt er i dialog og forhandlinger med Siva for utbygging av infrastruktur og produksjonshall.

Planen er å investere cirka 25 millioner i produksjonshall og produksjonsteknologi i første fase.

Bygget vil bli på ca 1500m2, og skal romme en høyteknologisk produksjonslinje for produksjon av vindmølletårn og sammenstilling av prosessmoduler for avsalting av sjøvann.

– Designet av verkstedet vil også ta hensyn til de markeder Delprodukt allerede er inne i, bla leveranser til olje- og gassindustrien, og således også tilby kapasitet for komponentproduksjon til denne bransjen, sier Skjevik.15-20 personer

Delprodukt har i samarbeid med andre deleide selskap utviklet en ny løsning for vindmølletårn, og løsninger for transmisjon av energi fra vindkraft til bruk for avsalting av sjøvann.

– Trenden tilsier større turbiner, og større turbiner tilsier større tårn, større tårn gir en allerede utfordrende og kostbar logistikk og ytterligere kostnadsutfordringer. Våre nye løsninger forenkler logistikken ved transport av disse enhetene til de lokasjonene de skal installeres på, sier Skjevik i meldingen.

Etableringen av produksjonsverksted og teknologiselskap I Verdal forventes å sysselsette ca 15-20 personer i første fase.

Les mer om: