INDUSTRI

– Et utfordrende år

Rec leverer igjen et skuffende resultat. Konsernsjef Ole Enger sier det vil bli utfordrende også de to neste kvartalene.
Rec leverer igjen et skuffende resultat. Konsernsjef Ole Enger sier det vil bli utfordrende også de to neste kvartalene. Bilde: Larsen, Håkon Mosvold
Camilla Aadland
10. feb. 2010 - 09:25

Recs resultat før skatt kom på minus 1,22 milliarder kroner.

– Som mange av dere vet, var 2009 et vanskelig år for Rec. Dere vil også forstå at 2010 blir et utfordrende år. Det er viktig å forstå at dette er et selskap i vekst. Det er en ganske utrolig vekst selskapet går gjennom, sier Rec-sjef Ole Enger på dagens resultatpresentasjon og viser til Recs høye kapasitetsvekst frem mot 2011, skriver DN.Store nedskrivninger

Nedskrivninger på 1,4 millioner kroner påvirker det dårlige resultatet. Nedskrivningene er knyttet til wafer mono-driften, REC ScanModule and Sovello-anlegget i Tyskland.

991 millioner knytter seg til RECs Wafer mono-prosjekt i Glomfjord som har opplevd kostnadsoverskridelser og forsinket oppskalering av produksjon.

– Dette er ikke et prosjekt vi er stolt av, og det er ikke av en standard vi vil ha i Rec, sier Enger, ifølge DN.Svakere marked

I tillegg til store investeringer knyttet til å utvide kapasiteten, er Rec rammet av et svakere marked, noe som førte til sterkt press på prisene og også påvirket kapasitetsutnyttelsen, melder selskapet.

Snittprisen for Recs moduler ble redusert med 36 prosent fra 2008 to 2009.Øker produksjonen

Inntektene økte likevel med 12 prosent til 9,2 millioner i 2009. Denne veksten kommer av økt produksjon, primært på gurnn av nye produksjonsenheter i REC Silicon og REC Wafer.

Waferproduksjonen økte med 40 prosent og modulproduksjonen med 44 prosent, på tross av at produksjon ble holdt tilbake på grunn av lav etterspørsel i deler av året.Utfordrende fremover

Selskapet melder at driftsresultatet før avskrivninger forventes å bli markant svakere i første kvartal 2010 enn i samme periode 2009.

– Også 2010 vil være utfordrende, spesielt i de to første kvartalene, Enger på dagens resultatpresentasjon.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.