IT

Energikostnader påvirker produktutviklingen

Knut StrømKnut Strøm
13. mars 2008 - 08:00

Ni millioner brukere

Siden introduksjonen av første versjon av AutoCAD i 1982, har Autodesk utviklet seg til å ha ni millioner registrerte brukere verden over.

Hele 98 prosent av Fortune 500-selskaper bruker produktene fra Autodesk. I år venter selskapet en omsetning på over to milliarder dollar. Selskapet er en av verdens ledende innen 2D og 3D konstruksjonsprogramvare til produksjonsindustrien, bygg- og anleggsmarkedet samt og medie- og underholdningsindustrien.

San Francisco: Derfor snakker han varmt om såkalt «grønn konstruksjon» og mer bruk av digitale prototyper som viktig stikkord for en mer fornuftig energibruk når nye produkter skal utvikles.

– Stigende energikostnader koblet mot en økende bruk av energi betyr at vi må finne bedre måter for både å produsere energi og for å bli enda mer smarte hvordan vi skal bruke den på en fornuftig måte, påpeker Bass.Bærekraftig

Han tror at energispørsmål vil være svært viktige i flere generasjoner framover. – Mange av våre programvareprodukter brukes av dem som lager nye produkter. Nå som folk ser ut til å være mer motiverte i forhold til klimapåvirkning for en bærekraftig utvikling av produkter, er spørsmålet for oss å lage utviklingsverktøy som lar dem gjøre dette, sier han.

Tidligere var det kun snakk om å gjøre konstruksjonen sterke nok, men nå er det også viktig å lage grønne og bærekraftige produkter. – Med nye versjoner av våre programmer er vi kommet i posisjon til å gi dem hjelpemidler for å kunne ivareta slike problemstillinger, hevder han.Skille seg ut

– I en verden der globaliseringen konstant utvider valgmulighetene for forbrukerne, har fremragende konstruksjon av nye produkter blitt en måte å atskille seg ut fra mengden, sier Bass. Han poengterer at for Autodesk har det aldri vært et bedre tidspunkt å være en av de ledende innen konstruksjonsprogramvare.

Carl Bass framholder at det er flere sterke globale krefter som driver fram innovasjon samtidig som vi må ta sosiale og miljømessige hensyn. Den nye økonomien, med blant annet en sterk økning i verdens infrastruktur fra motorveier til vannforsyning og framveksten av en sterk middelklasse i Kina, vil framtvinge bruk av «grønne konstruksjoner».

Vår digitale hverdag krever ny innovasjon fra produksjonsindustrien hvis de fortsatt skal ha framgang og være lønnsomme. Det tror Carl Bass kan skje ved at de går over fra å bruke 3D-verktøy og en utstrakt bruk av digitale portotyperGlobale markedskrefter

– Med ledende 2D og 3D konstruksjonsverktøy kan vi hjelpe kunder til fullt å arbeide med nyskapende produkter. Det er globale markedskrefter som utøver stort press på bedrifter til å tenke nytt og i tillegg til å må ta hensyn til sosiale og miljømessige problemer, sier Bass.

– Hvis jeg som en arkitekt lager en bygning der eieren sier at han ønsker å minske energibruken med for eksempel 20 prosent, skal vi gi de verktøy for å kunne oppnå dette.

Det kan løses ved å gå fra tolags til trelags glass. – Da dukker spørsmålet opp om hvor mye vil dette koste ekstra og hvor lang tid vil det ta før ekstrakostnaden vil bli lønnsom. Det vi gjør er å gi brukerne simuleringsverktøy som kan gi svar på slike spørsmål slik at de kan komme med det riktige svaret. Det slik ingeniører og arkitekter ofte tenker. Innenfor de rammene de blir gitt har de alltid forsøkt å gi den optimale løsning, sier Carl Bass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.