OLJE OG GASS

Industri Energi varsler mulig streik for nær 1000 oljearbeidere

Innen plattformboring og på flyttbare offshoreinnretninger.

Industri Energi har varslet Riksmekleren og Norges Rederiforbund om plassoppsigelse for 937 medlemmer på flyteriggavtalen.
Industri Energi har varslet Riksmekleren og Norges Rederiforbund om plassoppsigelse for 937 medlemmer på flyteriggavtalen. Foto: Statoil
6. juni 2019 - 14:19
Industri Energi varsler mulig streik for nær 1.000 medlemmer. Forbundet møter Norges Rederiforbund til mekling om lønnsoppgjør for flyteriggarbeidere.
 
Meklingen starter 27. juni, og fristen går ut ved midnatt natt til 28. juni. Dersom det ikke blir enighet i meklingen, vil det bli streik på flyteriggområdet, opplyser Industri Energi.
 
Meklingen omfatter medlemmer på flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.
 
Industri Energi har varslet Riksmekleren og Norges Rederiforbund om plassoppsigelse for 937 medlemmer på flyteriggavtalen. Størstedelen av bedriftene og installasjonene det gjelder, er på kontrakt for Equinor. Men også operatørselskapene Aker BP, Vår Energi og Shell kan bli rammet ved en eventuell konflikt, opplyser Industri Energi.
 
– Tross tegn på stigende aktivitet, sliter rigg- og borenæringen fortsatt med krevende markeder. Det er ikke grunnlag for et lønnsoppgjør i nærheten av de kravene som arbeidstakerne fremsatte, sier rederiforbundets forhandlingsleder Jakob Korsgaard fra Maersk Drilling i forbindelse med bruddet i forhandlingene.
 
Forhandlingene i lønnsoppgjøret med Norges Rederiforbund ble brutt 28. mai. Som følge av bruddet sa Industri Energi opp flyteriggavtalen 29. mai. Utløpsdato blir da 13. juni.
 
Riksmekleren har nedlagt forbud mot arbeidsstans inntil meklingen er avsluttet.

Industri Energi har 4.150 medlemmer innenfor flyteriggområdet.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.