Enda en pris til Reelwell

Enda en pris til Reelwell
STOLTE: Gründer Ola Vestavik og daglig leder Jostein Aleksandersen i Reelwell med Spotlight Award, som selskapet fikk under OTC. Dnb NOR-prisen blir den fjerde prisen på to år. Bilde: Reelwell

Selskapet har utviklet ny boreteknologi som kan drenere oljefelt bedre og bore minst 20 kilometer horisontalt.

Reelwell får 200.000 kroner og går videre til den nasjonale landsfinalen i september. Premie der er på 1 million kroner.

DnB NORs Innovasjonspris skal hjelpe fram nyskaping og innovasjon i Norge. Det var 716 påmeldte bidrag landet rundt da fristen gikk ut i mars.

Best av seks

Totalt gikk 33 bedrifter eller ideer fra hele landet videre til syv regionale finaler i DnB NORs innovasjonskonkurranse. I Agder-fylkene og Rogaland var det seks finalister.

Regionbanksjef Nina Lie i DnB NOR sier i en pressemelding at finalistene hadde spennende ideer med god teknologisk kvalitet.

-Reelwell skilte seg likevel ut med en ny boreteknologi som kan være svaret på mange av olje- og energisektorens utfordringer framover. Selskapet er også premiert av oljemessene ONS i Stavanger og OTC i Houston, og en kommersiell løsning forventes å være klar allerede neste år. Det blir spennende å følge dette selskapet videre, sier hun.

Demo-prosjekt

Reelwell Drilling Method (RDM) er allerede tatt i bruk og testet i Canada.

Reelwell har et Demo2000 program for å se på mulighetene for å bore 20 km+. Prosjektet er støttet av Shell, Petrobras og Total. Kostnadsrammen er på ca. 40 mill og går over de neste to årene. Ifølge daglig leder daglig leder Jostein Aleksandersen i Reelwell, viser simulering og analyse at 30 kilometer og enda lenger ikke skal være noe problem.

– 40 kilometer er også innen rekkevidde, sier Aleksandersen.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det blant annet at vinneren har tatt tak i en viktig utfordring med et stort internasjonalt og nasjonalt markedspotensial.

Juryen har lagt vekt på at ideen ikke bare har et bedriftsøkonomisk potensial, men at teknologien også vil kunne gi stor samfunnsøkonomisk verdiskaping. Vinnerens løsninger åpner for en vesentlig større utvinningsgrad av gjenværende oljereserver.

Teknologien vil kunne gi AS Norge større inntekter og tilgang til nye områder som man ellers ikke kunne nå, inkludert miljøsensitive områder. Ideen representerer et paradigmeskifte innen horisontal brønnboring.

Les også:

Priser gir oppmerksomhet

Reelwell har med denne prisen fått fem utmerkelser på tre år. Gründer Ola Vestavik i Reelwell sier at prisen er viktig fordi den vil gi selskapet positiv oppmerksomhet både i fagmiljøene, hos samarbeidspartnere og blant potensielle kunder.

Tidligere i denne måenden fikk Reelwell OTCs Spotlight Award. Det var for tredje gang på tre år. 2011-prisen blir gitt for Reelwell Multi Gradient System (RMGS), mens Reelwell Drilling Method (RDM) og Reelwell Telemetry System (RTS) vant prisen i henholdsvis 2009 og 2010. I fjor fikk selskapet i tillegg den prestisjetunge “ONS Innovator Award” for små og mellomstore bedrifter.

Åttende gang

Årets konkurranse er den åttende i rekken etter at DnB NORs innovasjonspris ble lansert i 2003.

Etter årets konkurranse har cirka 3.700 ideer kjempet om DnB NORs innovasjonspris, som blir sett på som en av Norges viktigste.