INDUSTRI

Eksplosjon kan være brannårsak

15. sep. 2011 - 16:45
Vis mer

Skipet har fått slagside, og brannvesenet prøver å unngå at det synker.

– Mistanken er at det har skjedd en eksplosjon i maskinrommet. Det er det som trolig er brannårsaken, opplyste fungerende politimester Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt. Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt på en pressekonferanse i Ålesund torsdag ettermiddag.

Omkomne

Brannen om bord i Hurtigruten Nordlys brøt ut like før ankomst Ålesund i nitiden torsdag morgen. To ansatte i Hurtigruten omkom i brannen.

I tillegg ble ni personer sendt til Ålesund sjukehus, hvorav to ifølge sykehuset er hardt skadd. En av disse har ifølge politiet blitt sendt videre til Haukeland universitetssjukehus med omfattende røykskader, og det vurderes om den andre hardt skadde også skal bli sendt dit.

Slagside

Brannvesenet opplyser at de har fått kontroll på brannen, men at å holde skipet stabilt byr på utfordringer. Båten tar inn vann, trolig sjøvann, men dykkere har ikke klart å finne noen synlige skader på skroget. De undersøker nå om vannet kanskje kommer inn gjennom ferskvannsinntaket.

– Vi setter inn store ressurser på å holde stabiliteten på båten. Den har nå fått ti grader slagside, og vi setter på det vi har av tilgjengelig pumpemateriell, sa brannvesenet på pressekonferansen.

Mangler strøm

Strømforsyningen om bord på skipet forsvant, og dette kan også ha slått ut det automatiske brannslukningsanlegget, som ifølge TV 2 gjør at all oksygen i maskinrommet skal bli trukket ut dersom det oppstår brann.

Brannvesenet jobber nå med å få strømmen tilbake igjen slik at de også kan bruke skipets egne pumper for å tømme skipet for vann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.