INDUSTRI

Ekornes henter inn oppsagte

Bilde: www.ekornes.no
Camilla Aadland
15. feb. 2010 - 15:26

Ekornes

Ekornes er Nordens største møbelprodusent og har hovedkontor på Ikornnes i Sykkylven. Konsernet har ca 1500 ansatte. Av disse jobber ca 1300 av disse jobber i Norge. Ekornes har seks fabrikker i Norge.

Ekornes hadde ti prosent høyere ordreinngang i 2009 enn i 2008.

Driftsresultatet endte på 500 millioner kroner, noe som tilsvarer 19,3 prosent av omsetningen.Fra krise til gull

– Våre ansatte og forhandlere har gjort en fantastisk jobb for Ekornes i 2009. Det som tegnet til å bli et kriseår har blitt et gullår for Ekornes, sier administrerende direktør i Ekornes, Øyvind Tørlen i en pressemelding.

Ordrereserven ved årsskiftet var 422 millioner kroner, noe som er mer enn en dobling sammenlignet med året før.

Bonus til de ansatte

Dermed får de ansatte en bonus som er 75 prosent av en månedslønn. Alle som mistet jobben i fjor, får også komme tilbake.

– Som følge av den gode ordrereserven har Ekornes gitt alle oppsagte ved fabrikken på Stranda tilbud om ansettelse i selskapet igjen. Ekornes arbeider nå med å øke kapasiteten ved fabrikkene, for å sikre at vi kan gi en god service og fornuftige leveringstider til kundene våre, sier Tørlen.

God start på året

Ekornes har også fått en god start på 2010.

Ordreinngangen i januar var på 287 millioner kroner, som er høyeste enkeltmåned noensinne.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.