KLIMA

DVS-sjef går på dagen

KRAFT: Rør, dekk, leidere og gangveier er vridd og bendt. Store krefter var i sving da det eksploderte på Mar Cristina ved kaia til Oleon i Sandefjord.  Skipet forberedte lastin av farlig avfall fra DVS Norge.
KRAFT: Rør, dekk, leidere og gangveier er vridd og bendt. Store krefter var i sving da det eksploderte på Mar Cristina ved kaia til Oleon i Sandefjord. Skipet forberedte lastin av farlig avfall fra DVS Norge. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
2. sep. 2011 - 15:11

Legreid og DVS kom i søkelyset da det tidligere i år ble avslørt at selskapet har lagret nær 40.000 tonn farlig avfall ulovlig hos Oleon i Sandefjord og Øra i Fredrikstad. DVS er pålagt av Klima- og forurensningstilsynet (Klif) å fjerne avfallet innen utgangen av året.TU har i hele dag prøvd å få tak i Legreid. Ut på ettermiddagen mottok vi denne e-posten fra ham:

"Jeg har sagt opp min stilling som daglig leder i DVS Norge AS.

Vennligst send alle henvendelser vedrørende selskapet til selskapets økonomisjef Marianne Lilletveit som vil videredistribuere mailer internt i selskapet.

De vil om kort tid bli kontaktet vedrørende ny organisasjon og kontaktpunkter herunder."

Det er foreløpig uklart om Legreid sa opp uoppfordret, eller om styret har bedt ham om å forlate selskapet.

Politiet må ha granskingshjelp

Presset selskap

DVS har dårlig økonomi, går det fram i korrespondanse selskapet har med Klif. Pålegget om å fjerne det ulovlige avfallet og forsinkelser med utbygging av anlegget for behandling av avfall på Mongstad tærer atskillig på økonomien.

Klif så derfor gjennom fingrene med at DVS fortsatte å motta avfall fra oljeindustrien parallelt med at de hadde ulovlig avfall hos Oleon og Øra.

Klif ville gi DVS tid til å ferdigstille Mongstad-anlegget slik at selskapet kunne behandle avfallet der. Nå har imidlertid forsinkelsene medført at DVS har søkt om tillatelse til å eksportere 5.000 tonn til et dansk selskap. Det påfører DVS ekstra kostnader og dermed enda mer press på økonomien.

Danske og svenske

DVS Norge As er eid av et finansieringsselskap Bdn Finans ApS, som er registrert i Danmark. Styreleder i DVS er svenske Lars Kartholm.

DVS leier tomt på Mongstad av svenske Stena Recycling, som tidligere drev et gjenvinningsanlegg der.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.