INDUSTRI

Domino-effekt av Thorsen-avgang

Trond Gram
30. mars 2009 - 09:18

En domino-effekt av topplederskifter setter i gang som en følge av at REC-sjef Erik Thorsen trekker seg.

Thorsen erstattes av Sapas toppsjef Ole Enger, som erstattes av Elkem-sjef Bjørn Wiggen. Med Bjørn Wiggen over i Sapa-stolen tar Helge Aasen over som administrerende direktør i Elkem.

Elkem-veteran overtar

– Elkem har mange sterke og kompetente medarbeidere. På kort sikt vil de viktigste oppgavene være å få Elkem Solar faset inn som planlagt, samt tilpasse virksomhetene til dagens meget krevende markedssituasjon, sier Helge Aasen i en pressemelding.

Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har deltatt på lederutviklingsprogrammet ved IMD i Sveits og har jobbet 19 år i Elkem, fra salg via drift til logistikk og innkjøp.

Han har vært divisjonsdirektør i Elkem Carbon og sist toppsjef i Elkem Solar og blir nå i tillegg toppsjef i morselskapet.

– Jeg ser en rekke utviklingsmuligheter når markedene bedrer seg. Vi har gode markedsposisjoner og er sterke på teknologisk utvikling og drift, sier Aasen.

Offensive muligheter for Sapa

Han forgjenger, Bjørn Wiggen, er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og tar altså over etter Ole Enger i Sapa.

Wiggen har bakgrunn fra bryggeribransjen, som toppsjef i Pripps i Sverige og sentrale posisjoner i Carlsberg før han ble sjef i Orkla Media/Mecom Europe fra 2005-07. Det siste året har han vært Elkems øverste sjef.

De siste årene har han også vært styremedlem i Sapa.

– Jeg ser en rekke offensive muligheter i å utvikle Sapa videre mot kundefokuserte løsninger, samt ekspansjon gjennom oppkjøp. På kort sikt gjelder det imidlertid først og fremst å håndtere den meget krevende markedssituasjonen, sier Bjørn Wiggen.

Wiggen blir styreleder

Bjørn Wiggen utnevnes samtidig til ny styreleder i Elkem, og vil fortsette i Orklas konsernledelse med ansvar for Sapa og Elkem.

– Jeg ønsker Helge Aasen og Bjørn Wiggen lykke til i sine nye roller. De har de beste forutsetninger til å bidra til videre verdiskaping i Elkem, sier Dag J. Opedal, konsernsjef i Orkla.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.