INDUSTRI

– Ditlev-Simonsen på vei ut av Hydro

Mye tyder på at Eivind Reiten og Hydro er i ferd med å skifte ut dagens kommunikasjons- og omdømmedirektør.
Mye tyder på at Eivind Reiten og Hydro er i ferd med å skifte ut dagens kommunikasjons- og omdømmedirektør.
4. sep. 2007 - 22:02

Det er Ditlev-Simonsens advokater som nå forhandler med Hydros advokater om å finne en løsning som etter det NRK erfarer ender med at Ditlev-Simonsen slutter i Hydro.

Informasjonsdirektør Inger Sethov bekrefter overfor NTB at det pågår samtaler mellom de to partenes advokater.

– Jeg kan bekrefte at Hydro med bistand med advokatfirmaet Wiersholm har innledet en dialog med kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen om hennes arbeidssituasjon. Dette er en personalsak og jeg kan ikke gå i detalj eller på annen måte gå inn i innholdet mens samtalene pågår, sier Sethov til NTB.

– Men at de forhandler om sluttpakke, slik NRK melder, er feil, sier Sethov.

Uheldig

Cecilie Ditlev-Simonsen innrømmet at hun har hatt 750.000 kroner på en hemmelig konto i Sveits, penger som er unndratt beskatning. Hennes far, Per Ditlev-Simonsen, trakk seg i august som Oslo-ordfører etter at det ble kjent at han ikke hadde opplyst til skattemyndighetene at han hadde disponert 1,5 millioner på en konto i Sveits på begynnelsen av 1990-tallet.

Sethov innrømmer at saken er uheldig for den norske industrikjempen. Hydro håper at saken er løst innen 1. oktober, når Hydros olje- og gassdivisjon fusjonerer med Statoil.

– Det er klart dette er en uheldig og belastende situasjon for dem det angår. Vi håper på en løsning så snart som mulig, uavhengig av fusjonen, sier Sethov.

Full lønn

Cecilie Ditlev-Simonsen ble først innvilget velferdspermisjon med full lønn, noe som ikke ble tatt godt imot av den jevne Hydro-ansatte. LO har gjort det klart at de ikke ønsker henne tilbake som kommunikasjonsdirektør.

Ditlev-Simonsen ønsker ikke å kommentere opplysningene i NRK.

– Jeg har ingen kommentar, annet at jeg fortsatt er sykmeldt. Ut over det ønsker jeg ikke å uttale meg, sier Cecilie Ditlev-Simonsen til NTB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.