Designer seg inn i møbelbransjen

Studenter som får opphold i bedrifter blir bedre møbeldesignere.
Studenter som får opphold i bedrifter blir bedre møbeldesignere. (Bilde: Hellegjerde)
  • Industri

I år er tre studenter fra møbeldesignlinjene ved kunsthøgskolene i Oslo og Bergen utplassert hos Hødnebø Møbler, Nesje og Svenheim Møbelindustri.

Før utplasseringen har studentene besøkt en rekke underleverandører innen plast, metall, trevarer og hud for å få kjennskap til bransjen.

Halvt års studium

– De reiser rundt og besøker en rekke bedrifter i rundt to måneder, før de er seks-sju uker hos en møbelprodusent, forteller bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri, som står bak prosjektet Industrirettet Møbeldesign.

Prosjektet har vart i ni år og er svært populært. Masterstudentene får deltagelsen godskrevet som et halvt års studium, og kommer i tillegg til kunsthøgskolene fra arkitekthøgskolen og industriell design på NTNU.

Egne produkter

– Flere av dem som har deltatt i prosjektet har vært med og utviklet produkter for bedriftene som er satt i produksjon, sier Sundet.

Han forteller at de som utmerker seg med suksess innen møbeldesign i stor grad sammenfaller med dem som har deltatt i prosjektet.

– De får innsikt i hvordan de må jobbe i industrien. For oss betyr det at prosjektet gjør dem mer klar for bruk i industrien, sier bransjesjefen.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå