INDUSTRI

Den nye stresslessjefen

Nils-Fredrik Drabløs gir seg som konsernsjef i Ekornes og etterfølges av den 26 år yngre tidligere nestsjefen Øyvind Tørlen.
Nils-Fredrik Drabløs gir seg som konsernsjef i Ekornes og etterfølges av den 26 år yngre tidligere nestsjefen Øyvind Tørlen. Bilde: Ekornes

Ekornes ASA

  • Har cirka 1.300 ansatte i seks fabrikkanlegg i Norge, samt et omfattende internasjonalt salgsapparat
  • Omsatte for 2.673 millioner kroner i 2008
  • Hovedkontoret ligger i Sykkylven

Det er viseadministrerende direktør Øyvind Tørlen (39) som nå rykker opp til jobben som sjef for hele Ekornes-konsernet.

Nils-Fredrik Drabløs (snart 65), som har ledet selskapet siden 1996, fortsetter i Ekornes. Nå skal han jobbe med diverse utviklingsprosjekter.

– Jeg er svært glad for tilliten fra styret og ser frem til å få ansvaret for et solid selskap med dyktige medarbeidere, sier Tørlen i en pressemelding.

Planlagt skifte

Tørlen har vært nestsjef i to år. Ifølge Ekornes var hensikten da han ble ansatt å forberede generasjonsskiftet i ledelsen av selskapet.

Øyvind Tørlen er utdannet siviløkonom, og har bakgrunn fra lederstillinger innen lakseoppdrett, finansiering og konsulentvirksomhet.

– Lederskiftet i Ekornes er en planlagt prosess. Vi er svært takknemlig for den solide innsatsen Nils-Fredrik Drabløs har gjort for Ekornes og har all respekt og forståelse for at han ønsker å benytte seg av sin avtalte rett til å trappe ned, sier styreleder Olav Kjell Holtan.

Slipper presset

Avtroppende direktør Nils-Fredrik Drabløs har vært ansatt i Ekornes siden 1991.

– Jeg ser frem til å arbeide med utvikling for Ekornes og samtidig slippe presset og ansvaret som topplederstillingen medfører. Ekornes er i de beste hender. Tørlen er en solid og dyktig leder, uttaler Drabløs.

Les mer om: