INDUSTRI

Dataflyt viktigere enn DAK

DET MESTE: Verkstedbedriften Malm Orstad lager det meste fra bunnen av, alt fra enkle braketter til kompliserte maskiner som undervannsfarkoster og avanserte vedlikeholdsløsninger til oljebrønner.FOTO: PRESSEKANALEN
DET MESTE: Verkstedbedriften Malm Orstad lager det meste fra bunnen av, alt fra enkle braketter til kompliserte maskiner som undervannsfarkoster og avanserte vedlikeholdsløsninger til oljebrønner.FOTO: PRESSEKANALEN
Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
18. sep. 2006 - 14:35

Tekniske sjef Arne Motland mener at dagens største utfordring er å ha oversikt og kontroll over alle tegningsdata og revisjoner av komponenter og sammenstillinger som inngår i prosjektene og utnytte disse til fulle.

Malm Orstad AS ble etablert så tidlig som i 1946 og har i en årrekke vært spesialisert innen konstruksjon og produksjon av utstyr til både offshore og landbasert industri.

Inventor

Virksomheten er i dag et flerdisiplin mekanisk verksted med rundt 60 fagutdannete medarbeidere. Spesialområdet er sylindere og hydraulikk.

I dag gjøres all mekanisk konstruksjon i 3D med bruk av Inventor, men de gjør fremdeles ting i AutoCAD, som skjemategning av hydraulikk og elektro.

Må ha det!

– I dag hadde vi ikke klart oss uten 3D, sier han. Utfordringen er at alt blir mer og mer komplekst, og leveringskravene tøffere og tøffere. Spesielt i olje- og offshoreindustrien som ert hovedmarkedet.

I forbindelse med en ISO-sertifisering som de gjorde i fjor besluttet de å anskaffe et system for å automatisere datahåndteringen. Målet var å effektivisere dataflyten og få bedre kontroll med dataene slik at det blir bedre flyt i produksjonen.

Holder orden

ISO-sertifiseringen krever at de har full kontroll med håndteringen av data- og konstruksjonsgrunnlaget.

De endte opp med Productstream for å holde styr på sine konstruksjonsdata.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi begynte å ta i bruk databaseverktøyet i fjor, sier Motland. Dette gjør nå mye lettere å finne fram til gjeldende dokumenter i konstruksjonsdatabasen og spore tidligere versjoner av en tegning. Det reduserer også muligheten til å produsere på feil tegningsgrunnlag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.